Kaynak ikon/amblem

Elektor güç kaynağı şema ve açıklama dökümanı 2020-01-30

No permission to download

serkan_48

Kıdemli Üye
Katılım
16 Ocak 2019
Mesajlar
2,255
serkan_48 yeni bir kaynak ekledi:

Elektor güç kaynağı şema ve açıklama dökümanı - Elektor dergisinde yayinlanan 0 - 30 volt ayarli 0 - 3 amper sabit akim ve sabit gerilim guc kaynagi

Elektor dergisinde yayinlanan 0 - 30 volt ayarli 0 - 3 amper sabit akim ve sabit gerilim guc kaynagi olarak kullanilabilen guc kaynagi şemasıdır. Lineer guc kaynagi olarak yapilabilecek en guzel projelerden biridir.

Dokuman icinde detayli olarak calisma mantigi, şema ve pcb resmi bulunmaktadir. Bazi modifiyeler ile bu guc kaynagi daha yuksek gerilimler ve akimlar icin düzenlenebilir.

Bu kaynak hakkında daha fazla bilgi...
 
Elektor Precission güç kaynağı devresinin bir özelliği de...
Us+ ve Us- Uçlarından, kablo üzerindeki voltaj kaybının önlenmesidir.
Şöyle ki... Problardan, 1 A akım çekildiğinde, 1 Ohm dirençli kablo da, çıkış voltajında 1 Vdc kayıp oluşur.
Güç kaynağı 30 Vdc, prob uçları 29 V dc olur.
Güç kaynağı devresinde, Prob uçlarında olması gereken voltaj ayarlanabilir. Güç kaynağında voltaj 30 Vdc ise, Prob uçları da 30 Vdc olur.
Başka güç kaynaklarında bu özelliği görmedim. Sağlam yapıda (yıllardır kullanırım) arıza vermeyen, laboratuvar ortamında gereksinim duyulacak tüm koruma katlarını içeren kaliteli bir güç kaynağıdır.
Kolay gelsin...

b7c5c1bfe8abcc0e996fcd0ea028f4e9.png
 
Son düzenleme:

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,562
Mesajlar
140,153
Üyeler
3,399
Son üye
Cosef

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back
Top