Endorfin35+
Kayıtsız Üye
- Katılım
- 1 Mayıs 2020
- Mesajlar
- 4,409
485 üstünde modbus ile 1km ötesine 0 kayıp veri iletimi gördüğümden beri ağzım açık öğreniyorum modbus'ı.ESP32 modüller içinde WROVER-B modülden elimde var. Açık kaynak kodlu nesne takip ve çağrı butonu projesinde kullanacağım. Tanesi 4.85$ Empa'dan alındı. Bu modüllerin kalitesi ile çinden gelen kartlar (aynı modül) arasında kalite farkı var diye düşünüyorum.
Projede ayrı ADC ve DAC entegreleri kullanma önerisi ile hem @ozkarah hem de STM32 işlemci kullanma fikriyle @Ahmet ile aynı fikirdeyim. Kendi tasarladığım pcbler kullanımdan ço yazılım geliştirmeye odaklı olduğu için kontrol kartı kısmında elimde iki pcbnin de olması benim için iyi olur. ESP32 + ADC + DAC ile micropython ile geliştirmek ve bu kartı Wifi / Telefon yada ayrı bir ekrandan komuta etme fikri çok cazip. Diğer taraftan CAN Bus (öğrenmem gereken bir Protokol) ve RS485 ile kablolu başka bir donanıma bağlanmak ve onun direktifleri ile çalışmak ayrı bir keyif olsa gerek.
Konuyu takipteyim.
Total maliyet oralarda olacağı için, epey süre sonra yaparım ben, arabaya farıyla mutlu sayılırım şimdi iki tane de sis farım olacak.Ana referans dizayna alternatif olarak farklı dizaynların çıkması projenini güzelliğini gösterir. STM32 tarafında dahili ADC ve DAC olacağı için arada bariz fark olacağını sanmıyorum. Ayrıyeten bu projenin kontrol kısmı içi 20-30$ (bence) harcanmayacak bir meblağ değil. Sonuçta ortaya herşekilde evirip çevirebileceğiniz, emrinize amade bir kart çıkacak. Kullanım ücreti istemeyecek, kontür istemeyecek. İliğine kemiğie kadar hakim olduğumuz bir sistem olacak. Bence değer.
Abi çabuk unutuyorsun konuştuklarımızı ya.@Endorfin35+ referans dizaynı çıktıktan sonra olayı tamamen anlayıp ADC + DAC içeren farklı işlemci yada SOM içeren versiyonu beraber tasarlarız olmazsa, yada ben tasarlar sana da pcb gönderirim. Yürütürüz bir şekilde.
Mutluyum ama bu projeye destek vermememi gerektirmez ki.Araba farıyla mutluyum demedin mi biraz önce
Sıkıntı yok paslaşırız. Ben projenin geneli için senin pcb bastırım yazına istinaden şöyle düşündüm. Prototipi ben basarım. Devre içimize siner ise talep edenlere senin aracılığınla tabiki sana külfet oluşturmadan pcb bastırır dağıtırız.@Endorfin35+ referans dizaynı çıktıktan sonra olayı tamamen anlayıp ADC + DAC içeren farklı işlemci yada SOM içeren versiyonu beraber tasarlarız olmazsa, yada ben tasarlar sana da pcb gönderirim. Yürütürüz bir şekilde.
Benim çapımı az çok biliyorsunuz.@Ahmet, bu devrenin besleme katını komple sana tasarlatalım. Ne dersin? Tabiki destek olacağız.
İlk prototip çalıştıktan sonra pcb ve elek olarak PCBWAY'e bastırabiliriz. Gümrüğü karşılar sonra forum üzerinde de konuyu paylaşırız. Ayrıyetem STM32 kartı için de alternatif düşünebiliriz.Sıkıntı yok paslaşırız. Ben projenin geneli için senin pcb bastırım yazına istinaden şöyle düşündüm. Prototipi ben basarım. Devre içimize siner ise talep edenlere senin aracılığınla tabiki sana külfet oluşturmadan pcb bastırır dağıtırız.
Alternatif kontrol kartı fikrine olumlu bakıyorum. Benim için sıkıntı yok. Esp32 kesinlikle istiyorum ancak yanında bir tanede stm neden olmasın. Sen ares kullanıyorsun diye biliyorum ama Kicad konusunda eksiğin var ise yardımcı da olurum.
2x12 den 2x24 e kadar ac girişi olsun. Ayrıca 1x12 den 1x24 e kadar trafoda takılabilsin.Benim çapımı az çok biliyorsunuz.
Besleme tarafında ihtiyacımız neler?
Öyleyse netwwork bağlıyken adc okumaları da yanıltıcı olmaz mı? Çünkü bu ani yüksek akım hem bir miktar voltaj çökmesi yapar, hem yollarda gerilim düşümü olur. Ne zaman yükseleceği belli oluyor mu akımın.Bu arada ESP32 özellikle network bağlantısında anlık milisaniye msüresince de olsa 2.1A civarında akım çekebiliyor. Tasarım yaparken besleme yollarının çok ince olmamasında fayda var.