Ender 3 S1 3D yazıcı + Lazer Markalama

Freze, tornada oldugu gibi sistemi hizlandirmak istiyorsaniniz sadece eksenleri hizlandirmak yetmez ismili motorunun gucunu ve hizini da artirmaniz gerekir.

Lazer kazimada da ayni sey gecerli. Bu boya tipi icin lazer gucu artirilmadan hizlandirilamaz.

Fakat ozel bir boya bulunursa lazer gucunu artirmaya gerek kalmaz.

Aslında bu akrilik boya yağlıya göre daha yapışkan sanırım. İlk fırsatta yağlı boya ile de deneyeceğim.

Malzeme reklamcıların kullandığı 3mm dekota tarzı bir şey.
Lazerle deneme yaptım.
Güç: 100%
Tekrar: 2
Hız: 1500mm/dk

İlk turda 3mm'nin 2.8mm'sini kesmiştir sanıyorum. İkinci turda ise geriye kalan 0.2mm kesemediğini görüyorum.
Kuvvet muhtemelen odak problemi var ve ben bunu nasıl çözerim bilmiyorum. Malzeme kağıt ile plastik arası birşey. Yada sertleştirilmiş köpük mü desem bilemedim.
Köt falçatayla bile kesilebilecek bir şey.

WhatsApp Görsel 2025-08-12 saat 14.03.25_63b94f44.jpg
WhatsApp Görsel 2025-08-12 saat 14.03.25_96c26845.jpg

Uzman değilim ama kesim hattına basınçlı hava veya yardımcı gaz (örneğin azot veya oksijen) üflenmesi önemli diye biliyorum. Bu gaz, eriyen malzemenin temizlenmesini sağlar ve kesim kalitesini artırır.

Eğer ikinci turda hava üflenmezse, eriyen malzeme kesim bölgesinde birikir ve lazer ışınının malzemeyi tamamen kesmesini zorlaşabilir.

Öyle bir tertibat yok ki. Ekstra yapmak lazım.

Şimdi bir de 2mm mdf tarzı kontraplak kesimi deniyorum.
Güç: 100%
Tekrar: 5
Hız: 50mm/dk

Bence ne olursa olsun ilk seferde kesmenin bir yolu bulunmalı. Gerekirse 1mm/dk gibi abzürt denemeler yapılabilir.
İki ve sonrasındaki her turda malzemeye zarar vermeye başlıyor. Plastiği eritiyor, tahtayı yakıyor.

20250812_150158.jpg

Aşağıdaki firmanın yazılımı ile Z ekseninide kontrol edebiliyorsun. Tekrar sayısını, gücünü, hızını ve her tekrar sonrası z ekseninde ne kadar ilerleyeceğinide ayarlayabiliryorsun.

Alıcan eve bir tane, keyfine bakacan. :D

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,117
Üyeler
3,237
Son üye
YsnCnc

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back