ender 3 s1 yazıcımı açtığımda ısınabildiği kadar ısınıyor

atlas

Üye
Katılım
24 Aralık 2022
Mesajlar
14
ender 3 s1 yazıcımı açtığımda ısınabildiği kadar ısınıyor yatak ve nozzle 278 derceden sonra alarm veriyor
 
Yazıcıyı tanımadığımdan sorun nedir bilmiyorum ama açtıktan hemen sonra menüye girerek nozzle ve yatak ayarını sıfıra çekebilirsin. Onlar sırfır olmasına rağmen ısınıyorsa durum vahim olabilir. Anakartta bunları süren modüller kısa devre olmuş olabilir.
 
bunu tamir ettirmek yerine şubatta istanbula gideceğim sahibinden bir tane artillery sidewinder x1 buldum onu almak daha mantıklıdır
 
Yazıcıyı açınca ekranda nozzle ve yatak sıcaklık ayarı görünüyor olması lazım. Yazıcıyı açıp ekran resmini çekerek koyar mısın buraya?
 

Kusura bakma biraz yoğun çalışıyorum. Videoda sesi duyamadım. Nozzle ve yatak ısınıyor mu yoksa sadece programda mı yükseliyor?
Fabrika ayarlarına döndürmeyi denedin mi?
 
abi peki bunu yaptırmak 7000 binden yüksek tutarmı yoksa
hızlı bir iş veya ucuz mu
 
Aşağıdaki linkte 1644tl ye anakart var. Ayrıca iletişim bölümünden temas kurup derdini anlatırsan yardımcı olacaktır sana. 3D yazıcılar konusunda bilgilidir ve teknik serviside var.

 
abi aslında anakrtı aldığımızda kodlanmış gelir demi

ben anakrtı alıp kendim değiştiririm
 
Anakartı sökebilecek yetin var ise önce bir sök ve arkalı önlü resimle. Bakalım gözle görülür bir sorunu var mı?
Nozzul, yatak, termistör gibi elemanların kablo bağlantılarını kontrol et. Anakartın bozuk olduğunu kesinleştir.
Sipariş edeceğin anakartın üzerinde yazılım yüklü olması gerekir ama bu memlekette araba bayisinde ikinci el aracı sıfır diye satıyorlar. Sitedeki numaradan Erbil beye ulaş ve bilgi al. Sorununu da söyle. Belki bizim akıl edemediğimiz bir yerdedir problem.
 
IMG_20221225_094812.jpg
alt plakayı kendim çıkarmıştım bunu yazmadan önce bütün bağlantılar sıcak silikon ile yapıştırılmış çıkması zor ama kontrol edeceğim ve eğer problem yok a bağlantılarda erbil den yardım isteyebilirim

ve fark ettim ki her bir köşede vida var onları kendim rahatça çıkarırım

sıcak silikonlarıda yan keski ile kesip anakartı çıkarırım
 
21309 eklentisine bakalt plakayı kendim çıkarmıştım bunu yazmadan önce bütün bağlantılar sıcak silikon ile yapıştırılmış çıkması zor ama kontrol edeceğim ve eğer problem yok a bağlantılarda erbil den yardım isteyebilirim

ve fark ettim ki her bir köşede vida var onları kendim rahatça çıkarırım

sıcak silikonlarıda yan keski ile kesip anakartı çıkarırım
Sorunu buldum galiba. Resimde işaretlediğim parça (göz yanılması değilse) patlamış gibi görünüyor. O parçanın yakından net resmini çekip koyar mısın?

O bir voltaj regülatörü. Gerçekten patlamışsa iyi ihtimalle gitmesi gereken yere voltaj gitmiyor demektir. 5-10 liralık malzeme. Değiştirirsen çalışır. Kötü ihtimal ise patladığı için gitmesi gereken yere olduğundan farklı voltaj gider ve oradaki elemanları da yakar.

20221225_101510.jpg
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
5,833
Mesajlar
99,481
Üyeler
2,477
Son üye
krmz

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top