ESP-NOW

ESP Now küçük veri paketlerinin gönderilmesi için tasarlanmış bir protokol. Maksimum 250 byte civarında paketlere izin veriyor. Sensör verisi, komut vb iletişim için çok kullanışlı ancak sizin senrayoda doğru seçim mi siz karar verin.

Paket büyüklüğü 250 bayt dedik. Dolayısıyla sizin veriyi bölüp diğer tarafta birleştirecek bir katman yazmanıza ihtiyaç olacaktır. Arada paket kaybı olursa dosya kullanılmaz hale gelir. Bu sebeple bir de acknowledgement (onaylama) mekanizması lazım. Alıcı her başarılı paketten sonra göndericiye mesaj göndermeli. Bu yapılabilir tabi, ancak C bilmediğinize göre geliştirmek biraz zahmetli olabilir.

Bir tarafta Access Point açsanız, diğeri ona bağlansa, bir Async Web Server çalıştırıp, HTTP protokolü ile dosyayı upload ya da download yapsanız çok daha kolay olur.
http veya ftp kullanmayı pek istememem mesafe yüzündendi. Wifi iletişim kesintisi ve mesafe nedeniyle(500-600 metre arası iletim olsun istiyorum) güven vermiyor nedense bu nedenle de esp-now düşünmüştüm.
Konu başında belirtmiştim, ilk başta aklımda http veya ftp ile transfer etmek vardı fakat esp-now ile denemek istedim ama sanırım başarılı olamayacağım.
En iyisi söylediğiniz üzere ben http veya ftp ye geri döneyim. İki günüm bunları araştırmakla geçti pek motivasyonum kalmadı gibi
 

Forum istatistikleri

Konular
6,026
Mesajlar
102,906
Üyeler
2,532
Son üye
Tayfun

Son kaynaklar

Son profil mesajları

deneyci wrote on hakan8470's profile.
Sibonge uNkulunkulu ngokuhlukahluka asinike kona.

Bu hangi dil? :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
Back
Top