Kendi Video çekim ışığını tasarlamak

Bahgsettigim direnci ledlere degil potlara baglayacagiz.

Diyelimki senin ledler 5A max akim cekiyor.
Fakat elindeki kart max akim ayarinda 6A veriyor. O zaman pot devresine oyle bir direnc baglayacaksin ki potlari max pozisyona bile getirsen akim 5A'i gecmeyecek.

Eger bu isle ilgileneceksen bir voltmetreye yada avometreye ihtiyacin olacak.

Bahgsettigim direnci ledlere degil potlara baglayacagiz.

Diyelimki senin ledler 5A max akim cekiyor.
Fakat elindeki kart max akim ayarinda 6A veriyor. O zaman pot devresine oyle bir direnc baglayacaksin ki potlari max pozisyona bile getirsen akim 5A'i gecmeyecek.

Eger bu isle ilgileneceksen bir voltmetreye yada avometreye ihtiyacin olacak.
UT139C var elim de yeterli olurmu

SMPS Switch Mode Power Suply, evet o trafo.

36v 3A demek yaklaşık 100w demektir, 12v 10A yani 120w gerekir. Giriş gücü, çıkış gücünden fazla olmalı. W güç demek.

Sorunsuz ise fazlasiyla yeterli.
Sorunsuz hocam frekans ölçümü için almıştım. Ledlerin akım sınırlamalarını yaparken kullanıyorum.

Birde şöyle bir ürün buldum. Sizce bu benim yapmak istediğim ürün olabilirmi hem de 400w :)

SMPS Switch Mode Power Suply, evet o trafo.

36v 3A demek yaklaşık 100w demektir, 12v 10A yani 120w gerekir. Giriş gücü, çıkış gücünden fazla olmalı. W güç demek.
Hocam 36v 3A

Yani anladığım kadarı ile toplam watt değerinin istediğimiz watt değerinden fazla olması. 36v 3a toplam da 108w çıkış istiyor isem; girişi istersem 12v 10a yapıp 120w ile de sürebilirim ya da 5v 25A 125w ile de sürebilirim. Doğru anlıyorum değilmi ?

Ben de benzer bir ışık yapmaya niyetliyim. 15cm x 15cm lik ve 5 mm kalınlığında iki tane akrilik levha keseceğim. Aralarına standart 12V luk şerit ledleri paralel olarak yerleştireceğim (belki de spiral, şu anda emin değilim) ve sonra da iki akrilik levhayı birbirine vidalayacağım.

Sonra da bu fotoğraf makinaları için kullanılan "articulating arm" denen tutucular var (aşağıdaki gibi). Bunların ucunda inç ölçüde bir diş var. O dişe uygun bir vidayı da benim akriliklere monteleyeceğim. Ondan sonra artık bu LED panelleri bu kola takıp istediğim şekilde pozisyonlandırabileceğim.

Şimdi denedim, voltaj ayarı ile güzel parlaklık ayarı yapılabiliyor. CRI iyi olmayabilir, ama benim kullanım amacım için yeterince iyi olacaktır diye değerlendiriyorum.

1728493888086.png

Ben de benzer bir ışık yapmaya niyetliyim. 15cm x 15cm lik ve 5 mm kalınlığında iki tane akrilik levha keseceğim. Aralarına standart 12V luk şerit ledleri paralel olarak yerleştireceğim (belki de spiral, şu anda emin değilim) ve sonra da iki akrilik levhayı birbirine vidalayacağım.

Sonra da bu fotoğraf makinaları için kullanılan "articulating arm" denen tutucular var (aşağıdaki gibi). Bunların ucunda inç ölçüde bir diş var. O dişe uygun bir vidayı da benim akriliklere monteleyeceğim. Ondan sonra artık bu LED panelleri bu kola takıp istediğim şekilde pozisyonlandırabileceğim.

Şimdi denedim, voltaj ayarı ile güzel parlaklık ayarı yapılabiliyor. CRI iyi olmayabilir, ama benim kullanım amacım için yeterince iyi olacaktır diye değerlendiriyorum.

36807 eklentisine bak
Hocam öncelikle selamlar, umarım iyisinizdir, sizinle en son multimetre ve pikaplar hakkın da konuşmuştuk, pikapları hallettim :)

Işık projeniz süper, Kelvin değeri olarak ne kullandınız ? Genelde gördüklerim 5600k oluyor ve önlerine lens takılıyor. Bu şekilde odak daha parlak oluyor ve bir mikro akım sabitleyici ile dim de edebilmenize olanak sağlıyor.

Benim istediğim şey sizinkinden biraz farklı, ben potans ile 2 farklı ışığın voltaj akışını değiştirmek istiyorum. Potu sola çevirdiğim de 3500k Sağa çevirdiğim de 6500k istiyorum. Stereo pot ile belki olabilir diye düşündüm ama sanırım yukarıdaki cihaz işimi görebilir. Siz ne düşünüyorunuz ?
Amacım yüksek güçlü ledleri bu şekilde sürebilmek ve dim edebilmek.
Sizin proje için çizilmesi gereken bir tasarım var ise ölçülerini verirseniz cnc de kesebilmeniz için 2D çıktısını çizebilirim. İsteğinize uygun daha minimal bir tasarım var ise onu da 3d olarak tasarlıyabilirim.
Projeniz çok güzel umarım hayata geçirebiliriz projeleri :)

244N ye takılabilen ve iki tarafı da 3/8 UNC olan vidayı ve kılavuzu aldım

1729519552552.jpeg

Çevrimiçi personel

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
6,944
Üyeler
2,821
Son üye
Sfkzdmr

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back