Fakir isi JBC havya

Aliexpressin Vergi dahil seçeneğinin adı ne diye geçiyordu? Standart Shiping kargo dahil vergi hariç di sanırım.
@Haze siz buna T12 uc mu taktınız ,yoksa T12 Hanldle (kablo kolu ve T12 Uç) mu satın aldınız
ben komple linkini gonderdigim sekilde aldim, kontrolcu sap ve 1 tane uc geliyor, ama uzerindeki ucun pek tadi yok cok guclu degil, dip kilif malzemelerle is yapiyorsaniz biraz genis agizli uclardan satin alin.

bu havyada gayet hizli isitiyor, videolara bakabilirsiniz.
Hızlı ısınması bir avantaj evet.
Bu avantajı ayarladığın ısıda her şartta koruması ile devam etmesi lazım.
Belki ben radyatörcüyüm ve radyatör kaçağını lehimleyerek gidermek istiyorum.

Hızlı ısınması bir avantaj evet.
Bu avantajı ayarladığın ısıda her şartta koruması ile devam etmesi lazım.
Belki ben radyatörcüyüm ve radyatör kaçağını lehimleyerek gidermek istiyorum.
o zaman sen 500w lik birseyler bak, bununla radyator lehimleyebilecegini sanmiyorum.

ilan ile bir ilgim yok ancak ikinci havya olarak kullanıyorum kesinlikle fiyat performans ürünü kontrolcüden ziyade t12 uc lar çok iyi uzun ömürlü ve hızlı ısınıyorlar.
Yani bunu bir kutuya koyup Notebook adaptöründen voltaj verince çalışıyormu?

Yani bunu bir kutuya koyup Notebook adaptöründen voltaj verince çalışıyormu?
Ben bir kaç değişiklik ile 36 volt vererek çalıştırıyorum ama dediğiniz gibi 19 voltluk laptop adaptörleri ile de çalışıyor fazlasıyla iş görüyor. 3d yazıcıyla güzelde bir kutu tasarımı yapılıp içerisine koyulabilir.

Enerjili havyayi kullanmadigimiz zaman tam guc harcamaz relantide calisir. Ama uc hep sicaktir.
Bu sekilde kullaninca isinma suresi de sifirdir. Fakat uc kotuyse bu esnada korozyon devam eder.

Ben surekli acik kullaniyorum ve uc eskidikce yeniliyorum.

Eger lazim olunca cihazi ac isin bitince kapat seklinde kullanacaksam o havya uyduruktur. (High duty degildir)

Wellerin bir modeli bu konuda bu sekilde calismada cok iyi. Ersa havyam da fena degil. Uyduruk wellerim (Kirmizi kutu) bu konuda berbat.
Hakko dan da uc eskime konusunda memnun degilim. Cin amli havyam da keza uc konusunda kotu.

Iyi kotu kavrami tamamen ucun metalurjisi ile alakali.

Hakko icin en son yaptigim komple demir uc sanki yuzumu guldurecek gibi.

ilan ile bir ilgim yok ancak ikinci havya olarak kullanıyorum kesinlikle fiyat performans ürünü kontrolcüden ziyade t12 uc lar çok iyi uzun ömürlü ve hızlı ısınıyorlar.
linkteki resimdeki sadece t12 ucu asla para verip almayin bmw gorunumlu sahin gibi, isinmiyor birturlu melet, @Hira sagol linkini aradim bulamadim o ucun.

Enerjili havyayi kullanmadigimiz zaman tam guc harcamaz relantide calisir. Ama uc hep sicaktir.
Bu sekilde kullaninca isinma suresi de sifirdir. Fakat uc kotuyse bu esnada korozyon devam eder.

Ben surekli acik kullaniyorum ve uc eskidikce yeniliyorum.

Eger lazim olunca cihazi ac isin bitince kapat seklinde kullanacaksam o havya uyduruktur. (High duty degildir)

Wellerin bir modeli bu konuda bu sekilde calismada cok iyi. Ersa havyam da fena degil. Uyduruk wellerim (Kirmizi kutu) bu konuda berbat.
Hakko dan da uc eskime konusunda memnun degilim. Cin amli havyam da keza uc konusunda kotu.

Iyi kotu kavrami tamamen ucun metalurjisi ile alakali.

Hakko icin en son yaptigim komple demir uc sanki yuzumu guldurecek gibi.
bircok havya kullandim jbc de weller de metcal de ama hicbirinde de sizinki gibi sabah aksam acik kalsin durumu yok, kullanmayinca standby konumunda bekler, mesela jbc uc bulundugu hazneden baska bir yere dokununca isinmaya baslar, aksi halde size uc dayanmaz, ama ben soluksuz 7/24 lehim yapiyorum diyorsaniz o zaman yapacak birsey yok bol bol uc satin almaniz gerekecek.

Peki eski model (ısı ayarlı CYBER 936 gibi ) havyalara stand da dururken örneğin 50 derecede kalmasını ,havyayı standdan alıp bıraksam bile set edilen sıcaklığa kadar ısınmaya başlaması nasıl yapılabilir?.
Sensör olarak tavsiye ,birde MCU kullanmadan.

Standby durumu yeni havyalarla basladi. 80 li yillarda standby falan yoktu. Welleri on ederdik surekli on olur rezistansi kendisi ac kapa yaparak sicakligi sabit tutardi. Ayni havyalari halen is yerinde kullaniyoruz.

Weller uclarimizi da zirt pirt degistirmek zorunda kalmiyoruz.

Heavy duty kavramina goz atin.

Eger ben duvar delmek icin aldigim matkabi 10 dk kullandiysam 10 dakika da bekleyeceksem o matkap oyuncaktir.

Ayni sey havya icin de soylenebilir.

Son düzenleme:
Standby durumu yeni havyalarla basladi. 80 li yillarda standby falan yoktu. Welleri on ederdik surekli on olur rezistansi kendisi ac kapa yaparak sicakligi sabit tutardi. Ayni havyalari halen is yerinde kullaniyoruz.

Weller uclarimizi da zirt pirt degistirmek zorunda kalmiyoruz.

Heavy duty kavramina goz atin.

Eger ben duvar delmek icin aldigim matkabi 10 dk kullandiysam 10 dakika da bekleyeceksem o matkap oyuncaktir.

Ayni sey havya icin de soylenebilir.
bak bu dedigini benim havya yapiyor iste, uc soguyunca ac kapa yapiyor, buyuk kuteli bir seyi isitincada tam gaz, al kullan iste, ama senin welleri merak ettim link var mi.

Muhtemelen bu havyadir. Ise gidince kontrol ederim. 80 li yillar yanlis oldu 90 li yillarda girdigim is yerindeki havya bu.

cache-v2

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,940
Son üye
kement

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back