Baya uzun zaman önce yerli imalat bir elektriksel cihazı forumun birinde baya eleştirmiştik . Hemen forumla iletişime geçip baya sağlam bir fırça atmış ve mesajların silinmesini falan talep etmişler . Forum yöneticisi arkadaş sağolsun durum böyle böyle diye bize bilgi vermişti cep telefonunda. Gerçi büyük firmaların yapacağı işler değil bu . Aklıma o geldi .Aşağıdaki youtube kanalında incelemesi yapılmış. Bant genişliği sadece 30 MHz. Bellek miktarı sadece 240 bin nokta. Frekansa bağlı olarak rastgele DC offset biniyor sinyale. Trigger özellikleri çok kısıtlı. Genlik hatası %5. Yazılımsal trigger kullanıyor herhalde, o yüzden stabil bir sinyal görüntüsü elde etmek mümkün değil. Protokol çözümleme yok.
İncelemeyi yapanın yorumu "Ben şahsen bu osiloskoba 3 metrelik sırıkla dahi dokunmam"
Hocam sizlerin yorumları çok bilgilendirici teşekkür ederiz. Hantek DSO2C10 için yorumunuz nedir ?Yine de siz bilirsiniz ama bence o zaman kesin 4 kanal alın. Çok dua edersiniz sonra
Teknik verilerine baktım şimdi. %+-5 voltaj tutarlılığı diyor. Yani sinyali ölçtüğünüzde 3.20 v gördünüz. 3.04 da olabilir, 3.36'da.
100 MHz frekans tanımı çok göreceli, tek başına bir anlam ifade etmiyor. Dijital devrelerle uğraşacaksınız. Muhtemelen kare dalgaları ölçeceksiniz. 100 MHz kare dalgayı düzgün görebilmeniz için en az 400-500 MHz bank genişliği olan bir cihaz gerekir.
Üstadım amatör çalışmalar için şunlar nasıl olur ?eevblogda DSO2X1X konusuna hızlıca bakınca FNIRSI'yi de içeren şöyle bir mesaja denk geldim:
"
Well if the assumption about the ADC hardware is correct it is capable of doing 1GSa/s. That makes it less of a lie compared to the FNIRSI-1013D and 1014D. They have 1GSa/s printed on the front, but only have 100MSa/s per ADC hardware in there. With 2 ADC's per channel still only 200MSa/s. Also on the back of the device a label that states 240Kbits of sample memory, which is also false because most of the time it only uses 1500 bytes (12000 bits) per channel.
So FNIRSI is a bigger liar then Hantek
"
Hantek kesinlikle donanım olarak daha iyi. Kırılarak DSO2D15 modeline de yükselebiliyor gibi. Ama yazılım hatalarından filan çok şikayet var.
Hala tercihim ikinci el 4 kanal Rigol DS1000 serisi olur. Bulabilirseniz Plus (sinyal jeneratörlü) olanı. Ya da bütçe yetiyorsa Siglent SDS1104X-E de çok beğeniliyor.
Daha çok bütçe varsa da Siglent SDS2104X Plus.
Instrustar'ı ben kullanıyorum. Benim işimi fazla fazla görüyor şimdilik.Üstadım amatör çalışmalar için şunlar nasıl olur ?
Bu ben de de var ama bazen pcyi açmak zor geliyor dahili ekranlı 100mhz 1gs lik osiloskop düşünüyorumÜstadım amatör çalışmalar için şunlar nasıl olur ?
Latte panda yada atölye bilgisayarı gibi sürekli açıp durup veri kaydetme işleri için olan bir pc de kullanılsa saha rahat olur gibi murat şen öyle kullanıyorduÜstadım amatör çalışmalar için şunlar nasıl olur ?
Neye ihtiyaç olduğuna göre değişir elbette. Kötü osiloskop diye birşey yok, daha iyi osiloskop diye bir şey var bence. En kötü osiloskop bile bazı durumlarda hayat kurtarıyor.Üstadım amatör çalışmalar için şunlar nasıl olur ?