Full mcu kontrollu kaynak makinası + güç kaynağı

şimdi fiyatlarına baktım bu switch mode kaynak makinaları 3-4 bin liraya hazır satılıyormuş. ben o kadar ucuz olacaklarını hiç düşünmemiştim. muhtemelen çok kalitesizdir ama iyi birşey yapayım, kutusu olsun, devresi iyi olsun vs deyince maliyetler 3-4 bini bulur en az.

@devreci çinlinin sattığı en dipteki ile rekabet etmek imkansız. Bununla beraber işlevselliğin maliyeti o kadar yüksek değil. Smps yönetim işini doğrudan veya dolaylı olarak mcuya verdikten sonra sağlanacak işlevsellikle rekabetçi olunablir.

Mesela switch'li ve potansiyometreli bir tig pedalının malzeme maliyeti herhalde 250 lirayı geçmez. Ama pedalla kullanılabilen bir tig çok daha yüksek fiyatq alıcı bulabiliyor.

Mig için de gaz kontrolü, süre sayacı, tel beslemesi için uzunluk sayacı, menü tasarımı vb. ile beraber 100 bilemedin 200 satır kodla hallolur.

Emsal donanım maliyeti ile tercih sebebi olacak fonksiyonlar...

İyi makina araştırıyorum ben MMA yani sadece standart elektrod kaynağı yapan iyi bir makina 8000 TL den başlıyor şuan

@devreci çinlinin sattığı en dipteki ile rekabet etmek imkansız. Bununla beraber işlevselliğin maliyeti o kadar yüksek değil. Smps yönetim işini doğrudan veya dolaylı olarak mcuya verdikten sonra sağlanacak işlevsellikle rekabetçi olunablir.

Mesela switch'li ve potansiyometreli bir tig pedalının malzeme maliyeti herhalde 250 lirayı geçmez. Ama pedalla kullanılabilen bir tig çok daha yüksek fiyatq alıcı bulabiliyor.

Mig için de gaz kontrolü, süre sayacı, tel beslemesi için uzunluk sayacı, menü tasarımı vb. ile beraber 100 bilemedin 200 satır kodla hallolur.

Emsal donanım maliyeti ile tercih sebebi olacak fonksiyonlar...
O zaman da bunlardan anlayacak ve para verecek hedef kitle küçülecek

ee19 yerine CT25 kullanılsa nasıl olur
Sarım sayısına göre .. amper okuyan diyotların yanındaki 220r direnç değiştirilerek kullanılabilir.

Kodlara açıklama satırları ekledim.

@Taçsız Kral Pele bize böyle bir ülke bıraktınız, parçalar türkiyede üretilse biz de o fiyatlarda yaparız.
sen 78 yaşındasın sana göre kolay , alıyorsun tansiyon haplarını saat 19 da yatmaya gidiyorsun ,bizim sonumuz ne olacak :D

Ya çiftçilikle uğraşıp marabalık yapacağız yada afganlar gibi şalvarı takıp çamurların içinde kalıp, kaynak filan yaparız, o sırada afganlar iş adamı olurlar heralde.

Siz düşünmüşseniz çinli çoktan yapıp satıyor demektir.
İki link bırakıyorum, biri 20 diğeri 25$. Haydi hayırlı traşlar :)

DT830 var uni-t var, fluke var, brymen var...

Ama bence de bu işe girmeye gerek yok, macera olur sadece. Her halükarda kayda değer bir sermaye bağlayacaksın. 1 yılın sonunda kazandıracağın para muhtemelen faizden daha az olacaktır.

Yine de ezbere konuşmamak lazım belki pazarda kendine yer bulabilecek bir ürün-fiyat eşleştirmesi yapılabilir. Üretim hacmi büyük olmayacağından kurulu markalar fiyat rekabetine girmez

Ama bir taraftan da insanların temel ihtiyaçların dışındaki harcamaları gittikçe azalıyor, kolay kolay da artacak gibi görünmüyor, bu avantaj da olabilir dezavantaj da.

Ülkedeki büyük markalar meeee meeee meeee deyip ağladı da bu çin ürünlerinin girmesini engelledi.
İşte bizim durum bu....

Arge yapma, arge yapacak adama asgeri maaştan 3 kuruş fazla ver sonuç bekle...

Aç gözlü firmalar...

Sonra çin patur kütür tokatlamaya başlayınca, git ağla bir yerlere, gümrük vergisi getirt...

Meeee meeeee...

ülkelerdeki teknolojinin gelişimi tamamen devlet politikaları ile alakalı. çin bir günde veya şansa çin olmadı 1980'lerden beri devlet her türlü üretimi-imalatı fabrikayı teşvik etti, çakallığa devleti dolandırmaya asla izin vermedi. 2000'lerde çin devletinin sübvanse ettiği ürünler vardı ya da ihracat teşvikleri vardı. bizde ne oldu "hayali ihracat" dedikleri bişey çıkardılar kamyon kamyon devleti dolandırma yöntemine dönüştü. aynısını çinde yapacak olsan 30 yıl hapse atarlar, korkudan aklından bile geçiremezsin. bu sayede ne oldu teşvikler işe yaradı.

Kodlara açıklama satırları ekledim.

@Taçsız Kral Pele bize böyle bir ülke bıraktınız, parçalar türkiyede üretilse biz de o fiyatlarda yaparız.
sen 78 yaşındasın sana göre kolay , alıyorsun tansiyon haplarını saat 19 da yatmaya gidiyorsun ,bizim sonumuz ne olacak :D

Ya çiftçilikle uğraşıp marabalık yapacağız yada afganlar gibi şalvarı takıp çamurların içinde kalıp, kaynak filan yaparız, o sırada afganlar iş adamı olurlar heralde.
C ve C++ biliyorsun dünyanın her yerinde remote olarak iş bulabilirsin.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
6,871
Üyeler
2,782
Son üye
uguner

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back