O zaman da bunlardan anlayacak ve para verecek hedef kitle küçülecek@devreci çinlinin sattığı en dipteki ile rekabet etmek imkansız. Bununla beraber işlevselliğin maliyeti o kadar yüksek değil. Smps yönetim işini doğrudan veya dolaylı olarak mcuya verdikten sonra sağlanacak işlevsellikle rekabetçi olunablir.
Mesela switch'li ve potansiyometreli bir tig pedalının malzeme maliyeti herhalde 250 lirayı geçmez. Ama pedalla kullanılabilen bir tig çok daha yüksek fiyatq alıcı bulabiliyor.
Mig için de gaz kontrolü, süre sayacı, tel beslemesi için uzunluk sayacı, menü tasarımı vb. ile beraber 100 bilemedin 200 satır kodla hallolur.
Emsal donanım maliyeti ile tercih sebebi olacak fonksiyonlar...
Sarım sayısına göre .. amper okuyan diyotların yanındaki 220r direnç değiştirilerek kullanılabilir.ee19 yerine CT25 kullanılsa nasıl olur
DT830 var uni-t var, fluke var, brymen var...Siz düşünmüşseniz çinli çoktan yapıp satıyor demektir.
İki link bırakıyorum, biri 20 diğeri 25$. Haydi hayırlı traşlar
5700W elektrikli kaynak makinesi paslanmaz çelik ev yüksek güç elektrik kaynak çift kullanımlı endüstriyel dereceli fabrika doÄrudan satıŠ- AliExpress 1420
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.comtr.aliexpress.com
C ve C++ biliyorsun dünyanın her yerinde remote olarak iş bulabilirsin.Kodlara açıklama satırları ekledim.
@Taçsız Kral Pele bize böyle bir ülke bıraktınız, parçalar türkiyede üretilse biz de o fiyatlarda yaparız.
sen 78 yaşındasın sana göre kolay , alıyorsun tansiyon haplarını saat 19 da yatmaya gidiyorsun ,bizim sonumuz ne olacak
Ya çiftçilikle uğraşıp marabalık yapacağız yada afganlar gibi şalvarı takıp çamurların içinde kalıp, kaynak filan yaparız, o sırada afganlar iş adamı olurlar heralde.
Abi bu cihazlardan elinde olanlar (yakın örnek kendim) bırak yapmayı şemaya bakıp nasıl çalıştığını bile çözemedim. Helal olsun. Tasarlamış, yapmış, açıklarını eksiklerini görüp revize etmiş.Yaa ben şimdi anlamadım. Sen bunu siglent in, rigol ün weller/jbc vs vs... olmadan nasıl yaptın.
Tebrikler
O dediğin pek öyle değil azizim.ülkelerdeki teknolojinin gelişimi tamamen devlet politikaları ile alakalı. çin bir günde veya şansa çin olmadı 1980'lerden beri devlet her türlü üretimi-imalatı fabrikayı teşvik etti, çakallığa devleti dolandırmaya asla izin vermedi. 2000'lerde çin devletinin sübvanse ettiği ürünler vardı ya da ihracat teşvikleri vardı. bizde ne oldu "hayali ihracat" dedikleri bişey çıkardılar kamyon kamyon devleti dolandırma yöntemine dönüştü. aynısını çinde yapacak olsan 30 yıl hapse atarlar, korkudan aklından bile geçiremezsin. bu sayede ne oldu teşvikler işe yaradı.
İç piyasada üretim için kullanılan componentler için asla ingilizce datasheet hazırlamıyorlar.Bazı malzeme için sadece çince belge olması da garip. "batılılara şirin görünmek" üzere ingilizce belge hazırlanmamış.
benim söylemek istediğim çok farklı. çin ihracatını desteklemek için içerideki firmalara satın nasıl olursa olsun satın dedi.bir sürü devlet teşviği verdi ama teşvikleri yanlış kullandırtmadı. bunun dışında kopya-patent vs bu mevzuları da ülkesine sokmadı ki ürün çıksın.O dediğin pek öyle değil azizim.
Çin öncelikle yalan yanlış ihracata hiç gık demedi. Asla bozuk ürünleri de iade almadı.
Bizzat ben şahidim SMD BGA çipleri arızalı hatta kırık olanları bile şeride dizip ihrac ettiler.
Bizim uyanık kayserili tüccarlarda daha ucuz çip buldum deyu alıp bizlere kakaladılar.
Bizzat bana denk geldiği için biliyorum.
Halen çinden çıkan bir ürünü tekrar çine sokamazsınız.
Ancak kalite konusunda her gün daha iyiye gitmeyi becerdi ki esas başarısı burada. Sonuçta batının kalitesiyle rekabet edebilir daha ucuz ürünler satmaya başladılar.
Teknoloji geliştirmede de büyük rekabete dönüştürdüler.
Batıyı rahatsuız eden de bu son 2 satırdaki mesele.
Ambargo koyabilseler koyacaklar.
Halen çöp malzemeleri satmaya devam ettikleride bir gerçek.benim söylemek istediğim çok farklı. çin ihracatını desteklemek için içerideki firmalara satın nasıl olursa olsun satın dedi.bir sürü devlet teşviği verdi ama teşvikleri yanlış kullandırtmadı. bunun dışında kopya-patent vs bu mevzuları da ülkesine sokmadı ki ürün çıksın.
çin devletinin ilk aşamada asla kaliteli olsun geri gelmesin vs. böyle bir amacı hiç olmadı. amaç ülkeye dolar sokmak. çöp sat ama dolar gelsin.
kalite konusunda daha iyiye gelmesi de tesadüf değil. yıllarca büyük firmaların fasonluğunu yapa yapa nasıl iyi iş yapılır onu öğrendiler. apple yıllarca foxconna yaptırdı. foxcon işi öğrendi xiaomi oldu vs...
Aslında şöyle söylemek lazım.Bende son zamanlarda "Çin malı = dandik mal" söylemine gıcık olmaya başladım. Şahsi fikrim evet çok önceleri için bu durum daha baskın olabilir. Çin den dandik mal geldiği halen bir gerçektir. Ama bu tamamen müşterinin talebiyle alakalı bir durum. Her kalite malı üretebiliyorlar ama parasına göre, müşteri ne kadar ödemeye razı ise (günümüzde pazarlamada bunan hedef fiyat deniliyor) kalitede o oranda oluyor. Çinli ticaretin olmasına bakıyor ürün kalitesi önceliği değil.