Evet hatve olayında da Murphy'yi bekliyorum zaten. Şu anda kullanılan milin hatvesini bilmiyorum ama 2 mm ye benziyor. Yeni mil 4 mm hatveli olacak. Ya bir yerde bir ayar değişecek yada bu repetier firmware'in kaynak kodu değişip tekrar derlenecek. Kod işin içine girince ben zaten direkt Marlin'e geçeceğim. Bundan sıtkım sıyrıldı zaten
Bu 5mm hatve olmalı. Mevcut olanın hatvesinide tespit edebilirsen rahat ayarlamayı oranlayarak rahat yaparsın. Tezgahın üzerindeki hatveyi tespit etmek için en basit yoldan motoru elinle 1 tur çevir z ilerlemesini ölç. Hatve muhtemel tam sayı olacağı için 360 yerine 350 derece de çevirsen anlarsın kaç olduğunu...Daha önce kazıma yöntemi ile PCB yapımı için giriştiğim CNC işinden elimde bir bilyalı mil vardı. Onu ben 16 mm diye hatırlıyordum. Şimdi baktım 12 mm. Bunu kullanabilirim.
4333 eklentisine bak
Kendi kaplini yaylı. Ben rijit yapacağım. Yani bir tarafına 8 mm delik diğer tarafa 5 mm delik. Sonra da yanlardan setiskur bağlantı delikleri olacak.
Aslında maliyetten kaçma da değil, bu yaylı kaplinler çok pahalı. Ama bu uygulama için anlamsız. Tablanın kendisi baya ağır 4 kg gibi. Bu yaylı kaplinin üstüne yüklenince işte sonuçta adım attırınca bazan atmıyor, bir adım daha attırınca son iki adımı birden atıyor falan.
Bu yazıcıda Z milinin iki tarafı da yataklı değil. Alt tarafı kaplin tutuyor, üst taraf boşta. Ayrıca tablanın arkasında şu anda var olan pirinç somun da gevşek monte edilmiş. Bu durumda kasıntı yapacak, zorlanacak hiçbirşey yok. O yüzden diyorum bu kaplin anlamsız diye.
Esasında iki tarafın da yataklandığı CNC tezgahlarda motor o kadar iyi hizalanır ki anlamlı bir kaçıklık olmaz. Orada kaplin kullanılıyorsa onun tek amacı aşırı zorlanma olursa kaplinin kendini feda etmesi ve mekanizmayı koruması.
Kendi kaplini yaylı. Ben rijit yapacağım. Yani bir tarafına 8 mm delik diğer tarafa 5 mm delik. Sonra da yanlardan setiskur bağlantı delikleri olacak.
Aslında maliyetten kaçma da değil, bu yaylı kaplinler çok pahalı. Ama bu uygulama için anlamsız. Tablanın kendisi baya ağır 4 kg gibi. Bu yaylı kaplinin üstüne yüklenince işte sonuçta adım attırınca bazan atmıyor, bir adım daha attırınca son iki adımı birden atıyor falan.
Yazışmalarınızı okuyorum da hayran kaldım film konusu gibi maşallahınız var yaşım küçük olsa bu işlere girişip öğrenmek isterdim
Bu konuyu görüp yazıcıların kaplinleri nasıl çalışıyor diye araştırırken şöyle bir video buldum:
Burada arkadaş kaplinin içine bilye atarak yük taşıyabilmesini sağlamış.