Güncel alçak gerilim tesisatı şartnamesi

ve ekliyorum..25 volt/300 mA=83ohm..

Peki ben kendim tercihime göre tesisatı TN yapsam nasıl olur? Sorum teknik anlamda olmaktan ziyade yasal anlamda. Ola ki yeri kiraladık veya sattık, elektrik ile ilgili bir sorundan dolayı yangın çıktı, maddi/manevi hasar oluştu. Sorun TT/TN den olmasa bile, standartlara uygun değildir diye kabak başımıza patlar mı?
Kimseye anlatamazsiniz...

Valla zamanında kaliteli kalın bir bakır çubuk çaktırmıştım elektrikçiye. "Gerek yok, ben bu işi 30 yıldır yapıyorum" diye ısrar etse de, zorla verdim çubuğu eline ve çaktırdım :D

Direnç eminim çok düşük çıkacak :tamam2:

Valla zamanında kaliteli kalın bir bakır çubuk çaktırmıştım elektrikçiye. "Gerek yok, ben bu işi 30 yıldır yapıyorum" diye ısrar etse de, zorla verdim çubuğu eline ve çaktırdım :D

Direnç eminim çok düşük çıkacak :tamam2:
..gerek yok derken ne yapmayı düşünüyordu acaba?

Peki ben kendim tercihime göre tesisatı TN yapsam nasıl olur? Sorum teknik anlamda olmaktan ziyade yasal anlamda. Ola ki yeri kiraladık veya sattık, elektrik ile ilgili bir sorundan dolayı yangın çıktı, maddi/manevi hasar oluştu. Sorun TT/TN den olmasa bile, standartlara uygun değildir diye kabak başımıza patlar mı?
Kendi trafonuz varsa olabilir.

sınır toprak direnci 200 ohm'dur.

aslında galat-ı meşhur bi değer. fırsat bulduğumda kendi penceremden açıklamaya çalışırım.

..görüyorum ve azaltıyorum,833/10=83 diyorum.. :)

verdiğiniz değerler doğrudur ve sınır değerlerdir. topraklamalar yönetmeliği çizelge 12'de bu değerlere ulaşılabilir.

ty2.png

fakat alttaki ilgili kısım öyle kanıksanmış ki istemesen de kabulleniyorsun.

ty1.png

Forum istatistikleri

Konular
8,639
Üyeler
3,438
Son üye
apo

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back