H köprüsü spwm ve anahtarlama

erdemtr55

Aktif Üye
Selamın aleyküm arkadaşlar,
H köprüsünde spwm sürerken üsteki mosfet spwm iken alttaki mosfet komplemi iletimde, yoksa oda mı spwm?

Q1 ve Q4 spwm yoksa ,Q1 spwm Q4 iletimde mi?
1753382193824.png

SVPWM tabirini birak cunku SWPWM icin minimum 2 fazli voltaja ihtiyac duyman gerekir.
Bu yuzden tek fazli sistemde ancak normal PWM den konusabiliriz;

H koprusu ile calisirken ya Sign Magnitude PWM teknigimi kullanacaksin ya da Locked anti phase pwm teknigini kullanacaksin.

Bu tabirler yerine fast decay ve slow decay da kullanilir. (Fast decay da kendi icinde ikiye ayrilir ama ona deginmeyecegim)

Slow decay calisacaksan Akim bir yonde

Q1=1 Q2=0 Q3=0 Q4=1 pwm=1
Q1=0 Q2=1 Q3=0 Q4=1 pwm=0

Akim ters yonde

Q1=0 Q2=1 Q3=1 Q4=0 pwm=1
Q1=0 Q2=1 Q3=1 Q4=0 pwm=0

Fast decay calisacaksan PWM %50 den kucukse akim bir yonde, %50 den buyukse akim diger yonde akacak.

Q1=1 Q2=0 Q3=0 Q4=1 pwm=1
Q1=0 Q2=0 Q3=1 Q4=01 pwm=0

Son düzenleme:
Benim anlatmak istediğim.Sinüs pwm Q1 de iken,Q4 de mi Sinüs pwm olmalı,yoksa sadece iletim halinde mi olmalı.

Ben şuan
Q1=1 Q2=0 Q3=0 Q4=1
Q1=0 Q2=1 Q3=1 Q4=0
böyle sürüyorum.Bunun adı nedir bilmiyorum.
Yapmak istediğin ac dalga elde etmek.

SVPWM pwm sinyali uzerine space vector modulasyonu yapilmis demektir.

Sinus pwm ap ayri bir sey.

SVPWM de matematik temelli bir modulasyon aslinda. Sinus formunda sinyal uretmek de sart degil.

DC bara geliminden ornegin 3 fazli gerilimler elde etmek istersek SVPWM de faz faz arasi en buyuk gerilimi elde ederiz.

Selamın aleyküm arkadaşlar,
H köprüsünde spwm sürerken üsteki mosfet spwm iken alttaki mosfet komplemi iletimde, yoksa oda mı spwm?

Q1 ve Q4 spwm yoksa ,Q1 spwm Q4 iletimde mi?
42954 eklentisine bak
gördüğüm örneklerde iki tarafa da pwm uygulanmış 3 fazda zaten mecbur ama ben de bu devreyi yapsam bir tarafı sabit tutarak (1 yaparak) başlardım. Hem toplam mosfet anahtarlama kayıplarını da azaltır hem de mosfetler karşılıklı iletime geçerken timing vs. durumların takibi de kolay olur

gördüğüm örneklerde iki tarafa da pwm uygulanmış 3 fazda zaten mecbur ama ben de bu devreyi yapsam bir tarafı sabit tutarak (1 yaparak) başlardım. Hem toplam mosfet anahtarlama kayıplarını da azaltır hem de mosfetler karşılıklı iletime geçerken timing vs. durumların takibi de kolay olur
Araştırdım ,arıza oranı artıyormuş.
Her iki mosfete pwm vermek en doğrusu sanırım

Elimde Ir2101 var,pwm verince çalışmıyor.
Birin low u birini high taktım ,olmuyor.
Ir2102 ile değiştim ,o zaman çalıştı.
Ir2101 I@R yapımı.Ir2102 ise st

Çevrimiçi üyeler

Çevrimiçi üye yok.

Forum istatistikleri

Konular
8,042
Üyeler
3,204
Son üye
rebelboy

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back