H−PSOF8L Kılıflı Mosfeti Soğutma Yöntemleri

Tuncay

Yeni Üye
Merhaba,

H−PSOF8L kılıflı mosfeti en iyi şekilde soğutmak için araştırma yapıyorum. Bu kılıfta mosfet, alttan soğutulmaya daha müsait. Termal dirençlerine ait görüntü aşağıdadır.
1732707298547.png

Kılıfa ait örnek görüntüde aşağıdadır.
1732707341693.png

Bu mosfeti soğutmak için en iyi yöntem nedir ?

Vialarla alt katmana bağlayıp yüzey genişletmen gerekir
Hem üst hemde alt katman bakırını soğutucu olarak kullanacaksın.
Yüzey yetersiz ise üst yüzeyde SMD lere özel lehimlenebilir soğutucular war.
Çipin sağında ve solunda pad oluşturulup oraya lehimlenir.
1732710389769.jpeg
1732710479173.png

Mosfeti yüksek akımlı bir devrede kullanıcam bu yüzden sadece pcbye ait bakırı kullanarak soğutmanın yetersiz geleceğini düşünüyorum. Bu yüzden şöyle bir şey yapmayı düşünüyorum:
Draine ait yol 3 cm genişliğinde yaklaşık olarak 4 cm uzunluğunda. Bu yolun kaplamasını kaldırıcam ve solder tabakası eklicem. Daha sonra solder tabakasına 1.5mm kalınlığında bakır levha lehimlicem. Bu nasıl bir etki yaratabilir ?

Drain'in olduğu trace'i iyice geniş yapıp üzerinde bir metal bara koyarsın, sonra da yeterince sıklıkta vidalar ile PCB'yi harici bir soğutucuya bağlayabilirsin. Bakırı daha kalın PCB kullanmak da ısı iletimini kolaylaştırır.

Dip komponentlerim olduğu için PCByi soğutucuya bağlayamıyorum ancak şöyle bir şey yapabilirim, kartın belirli bölümlerine distance koyarım ve draine koyduğum bakır levhanın üzerine termal pad koyarak distancelar aracılığıyla kartı kasaya montaj edebilirim. Böylelikle termal pad bakır levha ile kasa arasında ezilerek ısı iletimini sağlar. Bu arada mosfet bottomda bulunmaktadır. Bu nasıl olur ?

Yeni nesil PC güç kaynaklarında mosfetleri kartın arka yüzüne konumlayıp, metal kasa ile mosfetler arasına termal pad yerleştiriyorlar. Bir noktaya kadar yeterli çözüm sağlayabilir.

Forum istatistikleri

Konular
7,113
Üyeler
2,882
Son üye
k7lest

Son kaynaklar

Son profil mesajları

az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Back