H−PSOF8L Kılıflı Mosfeti Soğutma Yöntemleri

Tuncay

Yeni Üye
Katılım
20 Kasım 2024
Mesajlar
4
Merhaba,

H−PSOF8L kılıflı mosfeti en iyi şekilde soğutmak için araştırma yapıyorum. Bu kılıfta mosfet, alttan soğutulmaya daha müsait. Termal dirençlerine ait görüntü aşağıdadır.
1732707298547.png


Kılıfa ait örnek görüntüde aşağıdadır.
1732707341693.png


Bu mosfeti soğutmak için en iyi yöntem nedir ?
 
Vialarla alt katmana bağlayıp yüzey genişletmen gerekir
Hem üst hemde alt katman bakırını soğutucu olarak kullanacaksın.
Yüzey yetersiz ise üst yüzeyde SMD lere özel lehimlenebilir soğutucular war.
Çipin sağında ve solunda pad oluşturulup oraya lehimlenir.
1732710389769.jpeg
1732710479173.png
 
Mosfeti yüksek akımlı bir devrede kullanıcam bu yüzden sadece pcbye ait bakırı kullanarak soğutmanın yetersiz geleceğini düşünüyorum. Bu yüzden şöyle bir şey yapmayı düşünüyorum:
Draine ait yol 3 cm genişliğinde yaklaşık olarak 4 cm uzunluğunda. Bu yolun kaplamasını kaldırıcam ve solder tabakası eklicem. Daha sonra solder tabakasına 1.5mm kalınlığında bakır levha lehimlicem. Bu nasıl bir etki yaratabilir ?
 
Drain'in olduğu trace'i iyice geniş yapıp üzerinde bir metal bara koyarsın, sonra da yeterince sıklıkta vidalar ile PCB'yi harici bir soğutucuya bağlayabilirsin. Bakırı daha kalın PCB kullanmak da ısı iletimini kolaylaştırır.
 
Dip komponentlerim olduğu için PCByi soğutucuya bağlayamıyorum ancak şöyle bir şey yapabilirim, kartın belirli bölümlerine distance koyarım ve draine koyduğum bakır levhanın üzerine termal pad koyarak distancelar aracılığıyla kartı kasaya montaj edebilirim. Böylelikle termal pad bakır levha ile kasa arasında ezilerek ısı iletimini sağlar. Bu arada mosfet bottomda bulunmaktadır. Bu nasıl olur ?
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,503
Mesajlar
139,437
Üyeler
3,372
Son üye
murat1557

Son kaynaklar

Son profil mesajları

"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back
Top