Hamur sorusu

0xyit

Aktif Üye
Katılım
6 Nisan 2025
Mesajlar
316
Mayasiz hamur yaptik. sadece un ve su, bunu pisirdigin zaman fiziksel sekilde degistirmis oluyorsun hamuru, suyunu buharlastiriyorsun, e peki ekmegi neden parcalayip oguttugumuzde tekrar un olmuyor?
 
sadece suyunu buharlaştırmadın, pişirdin.

düşük ısıda kurutma fırınında sadece suyunu buharlaştırsan ve çıkan katı maddeyi öğütsen una çok yakın bir toz elde edersin. gene de unun içindeki glutenin suda çözünerek tüm karışıma yayılması nedeniyle tam olarak un gibi olmaz.
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,392
Mesajlar
137,823
Üyeler
3,321
Son üye
osarbusa

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back
Top