Hamur sorusu

0xyit

Üye
Katılım
6 Nisan 2025
Mesajlar
323
Mayasiz hamur yaptik. sadece un ve su, bunu pisirdigin zaman fiziksel sekilde degistirmis oluyorsun hamuru, suyunu buharlastiriyorsun, e peki ekmegi neden parcalayip oguttugumuzde tekrar un olmuyor?
 
sadece suyunu buharlaştırmadın, pişirdin.

düşük ısıda kurutma fırınında sadece suyunu buharlaştırsan ve çıkan katı maddeyi öğütsen una çok yakın bir toz elde edersin. gene de unun içindeki glutenin suda çözünerek tüm karışıma yayılması nedeniyle tam olarak un gibi olmaz.
 

Forum istatistikleri

Konular
8,649
Mesajlar
141,363
Üyeler
3,445
Son üye
pythonworks

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back
Top