Hamur sorusu

0xyit

Aktif Üye
Katılım
6 Nisan 2025
Mesajlar
322
Mayasiz hamur yaptik. sadece un ve su, bunu pisirdigin zaman fiziksel sekilde degistirmis oluyorsun hamuru, suyunu buharlastiriyorsun, e peki ekmegi neden parcalayip oguttugumuzde tekrar un olmuyor?
 
sadece suyunu buharlaştırmadın, pişirdin.

düşük ısıda kurutma fırınında sadece suyunu buharlaştırsan ve çıkan katı maddeyi öğütsen una çok yakın bir toz elde edersin. gene de unun içindeki glutenin suda çözünerek tüm karışıma yayılması nedeniyle tam olarak un gibi olmaz.
 

Forum istatistikleri

Konular
8,479
Mesajlar
139,155
Üyeler
3,370
Son üye
zeybek

Son kaynaklar

Son profil mesajları

"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back
Top