Endorfin35+
Kayıtsız Üye
Bu flux ne işe yarıyor öğrenemeden yaşlandım valla..
Tercihim kesinlikle kremBu arada flux sıvı mı krem mi ?
Hocam ticari olarak satılan flux var bende. Amtech olanı var. Elimde 1kg yakın reçine var değerlendireyim dedim. Reçine bazlı ticari fluxlarda böyle yapışkanlık yok galiba.Reçineden dolayı yapışkanlık oluşur.
Kaliteli Flux kullanmak isterseniz 13699 eklentisine bak
Tercih edin. Sahteleri çok var. dikkat edin...
Bende feray in 1 lt recineli fluxi var. Berbat bir şey.Hocam olarak Ticari satılan flux var bende amtech olanı var. Elimde 1kg yakın reçine var değerlendireyim dedim. Reçine bazlı ticari fluxlarda böyle yapışkanlık yok galiba.
Yağlı kirli kartlar için aspirix/asperox kullanın. (ben kullanıyorum)Pcbyi lehimledikten sonra temizlemek için evde ne kadar kimyasal varsa denedim. Hatta bunu başka bir forumda da yazmıştım.
Due-ci isimli bir sprey vardı elimde. 5-6 yıldır bekliyor. Kart üzerinde kireç benzeri kalıntı bıraktığı için hoşuma gitmemişti. Canbus kartını temizlemek için kullanılmış başlık ve şarjlı diş fırçası ile Due-ci sprey kullanarak kartı temizledim. Kalıntıları da %70 metil alkol (medikalde buldum) temizledim. Çok şahane olmadı ama yine de temiz oldu.
Alabilirsem ultrasonik temizleyici ile kart temizliğini deneyeceğim. 20 lt bidon 400tl bir sıvı vardı kart temizliği için aslında onu da denemek istiyorum ama tuzlu biraz
Su teması lehimleri çürütür.Bir arkadaş hanım evde yokken kartları bulaşık makinesinde yıkıyorum demişti. Kurşun kalıntısı olabileceği ve sonrasında tabaklara bulaşabileceği için tehlikeli bir yöntem ama sadece bu iş için kullanılacak bir bulaşık makinesinde bulaşık detejanı + 70 derecelik programda kart temizliği denenebilir. yıkama, kurutma, durulama hepsi bir arada.
Su teması lehimleri çürütür.
OLMAZ!
Çay, kahve, kola sıvı temasları cihazlarda korozyona sebeb olur.
Su içeriği olmayan sıvlarla temizlik yapılabilir.
Selülozik tiner, sentetik tiner(fena kokuyor), saf alkol(kolonya olmaz), asperox, vs,vs,,,
Su olmaz Üstad:Youtube'da Apple cihazların tamirini yapan Louis Rossman, saf su ve özel bir katkı maddesi ile ultrasonik yıkayıcı kullanıyor. Kartı işlemin sonunda kurutursan bence saf su ile sonuç alınabilir. Ama kendim denemedim. Bende ultrasonik yıkama var, ama şimdiye kadar hep metal parçaları temizlemek için kullandım. Bunun için de normal çeşme suyuna Pril döküp kullanıyorum
Gerekte yok. tiner veya asperox varken fırça, kağıt peçete 2 dakika da temizlik tamam.
Youtube'da Apple cihazların tamirini yapan Louis Rossman, saf su ve özel bir katkı maddesi ile ultrasonik yıkayıcı kullanıyor. Kartı işlemin sonunda kurutursan bence saf su ile sonuç alınabilir. Ama kendim denemedim. Bende ultrasonik yıkama var, ama şimdiye kadar hep metal parçaları temizlemek için kullandım. Bunun için de normal çeşme suyuna Pril döküp kullanıyorum