Saatimin arkasındaki işaretli çizikleri yok edebilir miyim bu alet ile?

20251014_162849.jpg

Üye arkadaşlardan birisi masamın son halini sormuştu paylaşayım.

En üstteki küçük çekmecelerde soldan sağa doğru, Yarı iletkenler, dirençler, kapasitörler, piller, ıvır zıvır.

Orta raf soldan sağa ilk büyük 4 lü çekmece sırası: El aletleri,
Orta raf soldan sağa ikinci büyük 4 lü çekmece sırası: Multimetreler, lcr metre.

Orta raftaki ikili çekmece : Termal kamera ve pensampermetreler.

Orta raf en sağdaki 8 li büyük çekmece gurubu: Breadboardlar, alet prob, konnektör vs kullanım klavuzları var, Şarj cihazları vs ıvır zıvır.

En sağdaki küçük raf gurubu kutuları: Kablolar, fanlar, vs vs vs.

43105 eklentisine bak
Maşallah. Kıskandım. Ben iki sene önce amatörce birşeyler yapmak için 70m2 bir dükkan alıp hobi atölyesi haline getirmek istemiştim. Bu kadar düzgün ve kullanışlı duruma hâlâ getiremedim. Her türlü elektronik hurdası var. Ama aradığım hiçbir şeyi hemen bulamıyorum. :-)). Tebrikler, başarılar. :-)

Maşallah. Kıskandım. Ben iki sene önce amatörce birşeyler yapmak için 70m2 bir dükkan alıp hobi atölyesi haline getirmek istemiştim. Bu kadar düzgün ve kullanışlı duruma hâlâ getiremedim. Her türlü elektronik hurdası var. Ama aradığım hiçbir şeyi hemen bulamıyorum. :-)). Tebrikler, başarılar. :-)
Kıskanmayın, biraz daha üstüne düşerseniz eminim ki daha güzel olur, daha iyileri sizlerin olsun :)

Hobi masası evin içindeki oda olunca ve oradan oraya durmaksızın koşan bir afacan olunca ister istemez orası düzenli olmak zorunda, yoksa içişleri bakanı müdahale ediyor, bende rahat edemiyorum zaten :D

İçkim de yok sigaram da yok kötü bir alışkanlığım da yok. Yanlış işler yaptığımı düşünmüyorum, aksine faydalı alet edevat edinmeyi kim istemez ki?
Abi sen bunları alacağına içki alsan gece kulübü açardın. İçmeyle filan harcanacak paralar değil bunlar. :katil2:
Senden gaza gelip bir osiloskop alayım dedim. 3-4 ay geçti hala yok. Duygularımızla oynama bizim. Bir şey alacağınız zaman Timur abiyle özelden konuşun. Yada size VIP kategori açalım. Fakirler görmesin sohbetinizi. VIP üyelerden de aidat toplayalım ki herkes giremesin. Toplanan aidatlarla da ben bir osiloskop alırım artık. Timur abinin paraya ihtiyacı yok nasılsa.:katil2:

Kıskanmayın, biraz daha üstüne düşerseniz eminim ki daha güzel olur, daha iyileri sizlerin olsun :)

Hobi masası evin içindeki oda olunca ve oradan oraya durmaksızın koşan bir afacan olunca ister istemez orası düzenli olmak zorunda, yoksa içişleri bakanı müdahale ediyor, bende rahat edemiyorum zaten :D
Yer dar benim dükkana iltica edin. Ben sizi herşeyden koruyayım :-))

Bende Dremel 4250 35 parça olanı var. Ekstra olarak yanında spiral uzatıcı ile almıştım. Spiral hassas işlerde çok kolaylık sağlıyor. Ama özellikle ağır işlerde kullanilmamasini oneriyorum daha uzun ömürlü olmasi açısından. Genel olarak üründen memnunum fakat balans sorunu var, hepsinde var mıdır bilmiyorum. Ayarlanabilir devir var mesela ama 20-25k devir üzerine çıkınca balans sorunu oluyor özellikle geniş çaplı kesme disklerinde. Kullanma klavuzunda belirttigi teknikle; ucu çeyrek tur çeyrek tur cevirerek en dengeli hali bulana kadar bi kaç deneme yapmam gerekiyor. Zaten 15 20k devir bir çok işimi görüyor. Makine cidden sağlam ve kullanışlı ben bazen zorlayarak kullanıyorum ama banamisin demiyor bi kaç kere diski sıkıştırdıgım bile oldu. Hurda tahtalarla şöyle dandik bi masa yaptım ve kesilecek tahtaları bu dremel ile kestim. Tahtalardaki civi kalıntılarını dremelin orjinal demir kesme diski ile kestim. Tahta kisimlar için uyduruk 6li disk seti almıştım onu kullandım. Görüntü fiyasko ama işlevsel oldu. Sadece bir avuç vida aldım ve eldeki tahtaları degerlendirdim.43395 eklentisine bak

Bu dremel ile ilk yaptığım proje bu idi;
43396 eklentisine bak
Değişik metal hurdalari ve lehim ile birleştirerek yapmıştım.
Düzenleme: Genelde benzetemiyorlar ama o bir tavşan maketi :)
Çok yaratıcı bir ürün olmuş. Tebrikler. Kısıtlı imkanlar hayal gücü ve tekniğin önünde engel olamıyor. İmkanlar fazlalaştıkça hayal gücü ve yaratıcılık düşebiliyor.

Böyle bir ürün plexiglass tan pek hala yapılabilir. Maliyet açısından bundan daha ucuza gelecektir

H69250cf6286847ce8cee6d8b81f51ad2z.jpeg_960x960q75.jpeg_.avif

böyle birşey galiba. :)
Çok güzel bir ürünmüş. Biraz daha büyük olsa sanırım başka işlerde de kullanılabilir. Bir masa üzerinde böyle bir şey yapıp içinde kaynak ve el taşlaması gibi aletleri kullanmayı düşünüyordum. Bu resimdeki gibi bir kabin yapıp denemek iyi olacak.

Elektromarketim satıcısından aldığım Proxxon 28481 IBS-E Matkap Taşlama seti geldi.
Türkiye ana bayii olan Reis Makine etiketi üzerindeydi, kapalı kutu olarak ulaşması hoşuma gitti.

Elektromarketim satıcısı ile iyi bir deneyimim oldu açıkçası, telefon ile görüşmelerimdeki nazik ve ilgili tavırları olsun ödeme, satış sonrası kargo takibi ve diğer bilgilendirmeleri yapmaları iyi bir izlenim uyandırdı, umarım bir problem olması durumunda da aynı yakın ilgiyi görürüm.

44365 eklentisine bak

Kutusu sağlam gibi duruyor, ileride alınabilecek olası uçları takabilmek için de ek boş bölümler var.
Cihaz tahminimden de küçük çıktı. Orta boy bir saç kurutma makinesinin biraz daha ince hali gibi boyutlarda, elde yormayacağı kesin.

İlk denemeleri yaptım, hız ayar potansiyometresi çalışıyor, taktığım uzun bir uçta yalpalamasını kontrol ettim, göz ile baktığımda yalpalama farketmedim.
44366 eklentisine bak44367 eklentisine bak44369 eklentisine bak
Eskiden asker fotoğraflarında bütün fotoğraf katılımcılarının saatini göstererek kadraja girdiği fotoğraflar varmış Babamın da var bir tane böyle fotosu . Sizinki de sanki saat gösterme fotosu olmuş ürün tanıtım yerine :)

Eskiden asker fotoğraflarında bütün fotoğraf katılımcılarının saatini göstererek kadraja girdiği fotoğraflar varmış Babamın da var bir tane böyle fotosu . Sizinki de sanki saat gösterme fotosu olmuş ürün tanıtım yerine :)
Saat de bir şekilde kadraja girmiş araya kaynak olmuş.
Senin için değişik bir versiyonunu paylaşayım:
20251014_155406.jpg

Banyodaki beyaz plastikte bir sürü çizik vardı. Herhalde temizlikçiler sürekli kovayı sürtüyordu zemine. WP/E ile bütün çizikleri giderdim ve hanımdan da bolca bonus puan aldım :D

Forum istatistikleri

Konular
8,400
Üyeler
3,322
Son üye
asmukami

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back