Alternatifini de gormedigim icin, niye tutmamis olabilir e bazi seyler geliyor aklima. Fiyat fazla, talep yok, reklam simdiki gibi kolay degil. Ureticiler baskalari tamir etmesinler diye HP ye baski uygulamis olabilir.Bu cihazlar pek tutmadi. Tutmus olsaydi 80'lerden sonra da gormeye devam ederdik.
Aglanacak halimize guluyorum abi, kusura bakmaBizim gümrükteki deli dumrul'dan korkmasam, ebay'deki seti kesinlikle alırdım. Ama gümrüğün ne yapacağı belli olmaz. 2000 dolara da gelebilir. Gümrükteki diyaloğu gözümde canlandırabiliyorum. "Sen ARGE mi yapmaya kalktın yavrum, Ahh, ah. Neyse, sen gel şöyle arkadaki vezneye evladım. Merak etme, fazla acımayacak.
illaki yakalanır ama probunuzun çalışırlığını test etmenin yolu RF ile çalıştığının kesinleşmesi ile mümkün.HF, sinyal jeneratoruyle verilip denenemez mi abi? Illa bir aralik bekliyo olsa dahi o aralik yakalanir, gibi geliyor.
Zaten HP nin kendisi PC üreticisi.Bence lineer devrelerden sonra TTL ordusu ile yapilmis koca kartlar gorulmeye baslaninca millete bol bol satariz dusuncesiyle uretildi. Sattiklarini da sanmiyorum.
@Dede Mehmet Salim Güllüce abi foruma hoşgeldin. Uzun zamandır buraya gelmeni istiyor/bekliyordum.illaki yakalanır ama probunuzun çalışırlığını test etmenin yolu RF ile çalıştığının kesinleşmesi ile mümkün.
Siz sinyal üreteci ile gönderdiğiniz sinyalin prob ile eşleşememesi durumunda problem eşleşmedemi yosa probun kendisindemi ikilemine düşersinizki sonuç çıkmaz buradan.
Zaten HP nin kendisi PC üreticisi.
8088 XT ilk üretildiği zamanlarda IBM ile kapışıyorduki o zamanlar PC kartları tamamen LOJİK-TTL idi.
O zmanlarda tamir edilmesi gerekirse illaki böyle bir aparata ihtiyaç duyulurdu.
Şimdilerde çok anlamı yok.
Teknoloji hızlı geliştiği ve tamir yerine, ucuzladığı için yenisiyle değiştir işlemi başladığından dolayı gereksinim duyulmuyor.