Ankaradaki bit pazarlarını çok merak ediyorum. İstanbul'dan daha iyi diye tahmin ediyorum.
İstanbul Kadıköy kovit öncesine nazaran çok saçmaladı. Özellikle kapalı pazar bitmden önce üniversite otoparkına kurulan pazarla mukayese bile edilemez.
Ankara'daki bit pazarini, oranin mudavimi olan arkadasimin anlattigi kadariyla biliyorum. Ben hic gitmedim.
Fakat mezarligin otesinde Ivedik hurdacilar sitesi var. Orasi bir efsanedir.
Birakin ucagin pervanesini kokpitteki gostergeleri, ucakta kullanilan envai cesit sensoru bile bulabilirsiniz. Ucagin inis takiminda yer alan vidali somun mekanizmalarindan almistim. Hala cnc yapacagim diye durur.
Hasatanelerden cikan Xray cihazlari, tahlil cihazlari, hatta MR cihazini bile bulabilirsiniz. Bankamatikler, osiloskoplar, sinyal jenaratorleri daha neler neler. Fakat koskocaman siteyi iyi tanimaniz gerekir. Cunku hurdacilar konularina gore sitede daginiktir. Envai cesitte ve gucte elektrik motoru, transformatorler siradan seyler. Resolverlar, inductasynlar aman Allahim neler neler. Hic ummadiginiz hurda yiginlari arasinda uzay mekigi bile bulursunuz diyerek abartayim.
En guzeli de hurdacilarin bu ise merakli gelip gecen musteriler yuzunden malzemelerin isimlerinin Turkceye donusmus Ingilizce isimlerini yalan yanlis ogrenip satis yapmalaridir.
Mesela IGBT modul almak isteyip salaga yatip bu ne fiyati ne kadar diye sordugunuzda abi bu ayjibitinin amperi 1 TL. Bak bunun ustunde 250A yaziyor 250 kayme versen yeter gibi muhabbetler olur.
Fakat sik sik ziyaret etmelisinizki guzel seyler dusurebilesiniz. Cihazlar bir sure bekletilir, satilmazsa kucuk parcalara ayrilir. Parcalar uzun sure bekler. Satilmayanlar bakir, aluminyum demir seklinde ayristirilir nihayetinde cekicle balyozla ezilir metal kutleler haline donusturulur.