athenas0arrows
Aktif Üye
Kumaş, ahşap, cam(bardaktaki parmak izi özellikle), metal, plastik yüzeylerde kan, ter, idrar vs, parmak izi ve dokunulan yüzeylerde kalan vücut yağını bulaşmış ve yüzeyde kurumuş ve temizlenmiş yüzeylerde bakabiliriz@athenas0arrows net olarak test etmemi istediğin ortamı tarif edersen yaparım.
Mesela üzerine kan ya da idrar vs gibi bir sıvı bulaşıp yıkenmış bir kumaşı mı yoksa cam yüzey parmak izi vb. nasıl bir test ortamı?
Baya bir sahanın tozunu yutmuşMerhaba bugün bit pazarından denk gelen ürün
Bunun aynısından bana da denk gelmişti. Sanırım bende 4-5 tane clamp metre olduğundan birine verdim.Merhaba bugün bit pazarından denk gelen ürün
500 Volt ile izolasyon testi yaptığını iddia ediyor . Biraz iddialı değil mi Sercan üstadımBunun aynısından bana da denk gelmişti. Sanırım bende 4-5 tane clamp metre olduğundan birine verdim.
250,500,1000V gibi kademelerde yapılıyor bu testler daha detaylı bilgi için şu şekilde bir yazı mevcut;500 Volt ile izolasyon testi yaptığını iddia ediyor . Biraz iddialı değil mi Sercan üstadım![]()
Ben o kadar da vakif değilim ama sanıyorum bir opsiyon filan bağlanması gerekir.500 Volt ile izolasyon testi yaptığını iddia ediyor . Biraz iddialı değil mi Sercan üstadım![]()

Bendeki MEGER cihazı 5000 volt testi yapıyor.Ben o kadar da vakif değilim ama sanıyorum bir opsiyon filan bağlanması gerekir.
Neticede 500V izolasyon testi için o gerilimi üretecek bir cihaza da ihtiyaç var.![]()
Bu kadar düttürük gözüken bir cihazın 500 volt vereceğine nedense pek inanamadımBendeki MEGER cihazı 5000 volt testi yapıyor.
Trafo bobinlerinde kullanıyorum.
Daha düşük olanlar da war ama normal röle kontakları veya kapasitör kaçakları vs için kullanılır sanırım.
6 adet kalem pil ile çalışıyor çıkış akımı neredeyse sıfır. zayıf kıvıkcımlarını 3-5 mm den görmek mümkün.
içinde yüksek DC/DC voltaj inverteri war bir adet ufak çaplı.
Basit bir şekilde flyback düşük güçlü inverter. Sonuçta bir direnç ölçebilecek ve galvanometrede hissedilebilecek bir akım yeterli.Bu kadar düttürük gözüken bir cihazın 500 volt vereceğine nedense pek inanamadım![]()
İzolasyon testleri için her zaman kollu megerleri kullanmak daha güvenilir geldi bana. Ama artık bu cihazlar mazide kaldı malesef.Basit bir şekilde flyback düşük güçlü inverter. Sonuçta bir direnç ölçebilecek ve galvanometrede hissedilebilecek bir akım yeterli.
Bendeki aygıt türünün tek örneği sanırım. Ama 9 voltluk pille bile uzun süreli çalışabilecek minnacık bir inverter ile mümkündür.
Geçmişte 12 voltluk mikro silindir pillerle dokunmatik manyetolu çakmaklar wardı (1980 lere doğru) ki teknoloji bugün çok daha ileride.
46479 eklentisine bak