İlginç, Komik ve Tuhaf tasarımlar

Kefilli eleman arayanda ilk defa duydum. Acaba kendisi maaş ödeme konsunda kefil gösterebiliyor mudur? :katil2:

kefilli eleman.png

Bir de "otobüsü kullanırken mesajlaşmayan" diye bir madde koymak lazım artık. Sürekli haberlerde görüyoruz herif instagram mı ne boksa ona bakarak yolcu dolu otobüsü kullanıyor.

Bu arada geçen eve urfa sipariş ettim kurye ile de biraz konuştuk. Herifler ayda en az 20 bin TL kazanıyorlarmış! Bir motosiklet parasını bir kenara koysam iyi olacak, işten kovulursam kuryeliğe başlayacağım :katil2:

Bir de "otobüsü kullanırken mesajlaşmayan" diye bir madde koymak lazım artık. Sürekli haberlerde görüyoruz herif instagram mı ne boksa ona bakarak yolcu dolu otobüsü kullanıyor.

Bu arada geçen eve urfa sipariş ettim kurye ile de biraz konuştuk. Herifler ayda en az 20 bin TL kazanıyorlarmış! Bir motosiklet parasını bir kenara koysam iyi olacak, işten kovulursam kuryeliğe başlayacağım :katil2:
Abi sen işten kovulupta kuryelik yapacaksan biz ölelim yav. :katil2:
Benimde gözüm o işte ama sırf teknik anlamda bir yerlere gelebileyim diye bulaşmıyorum o işe.

Geçen bir avm nin teknik servisine başvuru yaptım, oranın güvenlik amiri beni aradı. Diyorki "güvenlik amiri olmak ister misin?"
Ben kaçıyorum bunlar ısrarla kovalıyor beni. Cv yazmasam 8 yıl boşluk olacak, yazınca da böyle oluyor işte.

Gecen hafta şirket merkez hariç tüm bölge ofislerini kapattı support elemanları çıkarttı.

Sıra bize ne zaman gelecek diye bekleyipduruz. Bakalim.

Abi sanayi, iş yerlerinin çok olduğu bölgelerde kargocular&kuryeler çok daha fazla kazanıyor.
Bir arkadaşım buradaki 6. sanayide dürümcüde kurye haftanın 6 günü sadece akşam 5e kadar çalışıyor bahşiş+maaş 30bini geçtiği oluyor 1 yılda tası tarağı topladı nezih sayılabilecek bir semte göç etti pek anlam veremiyorum nası toplanıyor bu kadar para.

Gecen hafta şirket merkez hariç tüm bölge ofislerini kapattı support elemanları çıkarttı.

Sıra bize ne zaman gelecek diye bekleyipduruz. Bakalim.
Ben iki aydır ilan kovalıyorum. Satış ve Ön muhasebeden başka iş yok gibi bir şey. Olanlarda asgari ücret verip mühendis bulmanın derdinde.
Ya amele olup alt seviye işler yapacaksın, yada mühendis olup üst seviye olacaksın. Orta seviye diye bir şey kalmamış. Okumamış ama kendini geliştirmiş adam direk vasıfsız adlediliyor.

Bu kuryelik Türkiye'de vasıfsız elemanlara ilaç gibi geldi. Ekonomiye de faydası var, yollardaki trafiği azatmada da faydalı. Zararları da var tabi ama bence faydaları daha fazla.

Abi sanayi, iş yerlerinin çok olduğu bölgelerde kargocular&kuryeler çok daha fazla kazanıyor.
Bir arkadaşım buradaki 6. sanayide dürümcüde kurye haftanın 6 günü sadece akşam 5e kadar çalışıyor bahşiş+maaş 30bini geçtiği oluyor 1 yılda tası tarağı topladı nezih sayılabilecek bir semte göç etti pek anlam veremiyorum nası toplanıyor bu kadar para.
Onlarında kır türlü numarası var Ahmet. Altındaki motor çöp oluyor. Ona para ayırmak zorundasin ki şimdiki motorlar da ucuz filan değil. Bağkuru, benzini derken ona yine 7-8 bin anca kalıyordur. Asgari ücret üstünü kazananda vergi dilimine giriyor. Bir de oradan vururlar, iş tamam. Eğer bu işi devlete bulaşmadan yapabiliyorlarsa biraz daha iyi tabi.

Yıllardır yüksek gerilim yüksek akim basınçlı kaplar kimyasal içeren sıvılar gazlar flor klor gazları içeren maddelere maruz kalıyoruz. Yeri geliyor gece çalışma yüksekte çalışma yapıyoruz.

Şirket bizden gece çalışabilir yüksekte çalışabilir tehlikeli ve çok tehlikeli is sınıfında çalışabilir belgesi istiyor. Ama verirken asgari ücretliye bir tık yukarda tutuyor.

Emsal işlerde çalışanlar ortalama 3 asgari ücret ve üzeri alıyor.

Aklım çok karışık. Bir gemide is buldum. O işinde avantaj ve dezavantajları var.

Aklım çok karışık.

Bu ara dün çocuğu okula kayda gidiyorum. Bir yemek kuryesi sol tali yoldan yaklaşıyor. Ben ana yoldayim. Tabi buyuk abi haklı benim geldiğimi görüyor ama kendini önüme atmaktan çekinmiyor. Yüce yaradan sen benim günahlarımı bağışla. Asabi biriyim. Buyuk abi edilmesin diye freni kokledim. Arkadaki kokledi az daha bana çarpacakti. Bastı küfürü bana.

Gerisi sizin hayal gücünüze bırakıyorum.

Son düzenleme:
Yıllardır yüksek gerilim yüksek akim basınçlı kaplar kimyasal içeren sıvılar gazlar flor klor gazları içeren maddelere maruz kalıyoruz. Yeri geliyor gece çalışma yüksekte çalışma yapıyoruz.

Şirket bizden gece çalışabilir yüksekte çalışabilir tehlikeli ve çok tehlikeli is sınıfında çalışabilir belgesi istiyor. Ama verirken asgari ücretliye bir tık yukarda tutuyor.

Aklım çok karışık. Bir gemide is buldum. O işinde avantaj ve dezavantajları var.

Aklım çok karışık.
Bence bu aralar sabretmek lazım. Gerçekten iyi bir iş bulmadan çıkmamak lazım. Piyasanın ne olacağı hiç belli değil. İşçi ağlıyor, iş veren ağlıyor.

Bu ara dün çocuğu okula kayda gidiyorum. Bir yemek kuryesi sol tali yoldan yaklaşıyor. Ben ana yoldayim. Tabi buyuk abi haklı benim geldiğimi görüyor ama kendini önüme atmaktan çekinmiyor. Yüce yaradan sen benim günahlarımı bağışla. Asabi biriyim. Buyuk abi edilmesin diye freni kokledim. Arkadaki kokledi az daha bana çarpacakti. Bastı küfürü bana.

Gerisi sizin hayal gücünüze bırakıyorum.

Buna tezat bir yorum yapayım.
Bende motor kullanıcısıyım. Tali yoldan ana yola çıkacağım. Bakıyorum araç geliyor ama uzakta. Bu gelmeden ben çıkarım, ağamada zahmet olmazsa az yavaşlayı verir diyorum ama nerdee. Adam inadına gaza yükleniyor...

Aynı şekilde bu sefer ana yolda ilerliyorum. Araç taliden burnunu gösteriyor ve sonra bakıyor ki gelen motorcu. "haa bundan bir cacık olmaz" diyip fırlıyor yola. Eminim araç gelse çıkmayacak. Beyin otomatikmen motorcuları trafikten men etmiş.

Bu konulara çözüm yok maalesef. Kural tanımaz çok motorcuda var, araç sahibi de var. Bunun çözümü için 1-Eğitim, 2-Caydırıcı cezayı kesip aynı ay içerisinde maaşından kesmek. 15 yıldan fazladır motor kullanıyorum. Çok şükür cezam hiç yok, kazamda sadece 1 ki o da asfalttaki çukura düşüp kendi kendimi yaralamıştım.

Genel olarak Diğer taşıt sürücüleri bisiklet ve motosiklet sürücülerine karşı çok saygısız ve bencil. Aynı şekilde kamyon sürücüleri de arabalara karşı.
Trafikte büyük balık küçük balığı yiyor.
Gökhan'ın dediği gibi pek yapabilecek bir şey yok. İnsanın doğasında var bu. İşine geldiğinde, avantajı eline geçirdiği anda orman kanunlarını işletmeye başlıyor.

Onlarında kır türlü numarası var Ahmet. Altındaki motor çöp oluyor. Ona para ayırmak zorundasin ki şimdiki motorlar da ucuz filan değil. Bağkuru, benzini derken ona yine 7-8 bin anca kalıyordur. Asgari ücret üstünü kazananda vergi dilimine giriyor. Bir de oradan vururlar, iş tamam. Eğer bu işi devlete bulaşmadan yapabiliyorlarsa biraz daha iyi tabi.
Abi hurda bi motorla başladı zor marş basıyordu en az 2 dakika uğraşıyordu çalışssın diye sonra ybr125 aldı arızasız sakin sakin biniyor.

Birde bu neye girer bilmiyorum ama aldığı her para kayda geçmiyor öldürmeyecek ama hafif etkleyecek bir miktar gelir olarak gözükyor uydurmuş yani kılıfına

Aklım çok karışık.
Abi gemi elektrik zabitliği hayalim ama o işde bi çıkılmaz döngü var.
Gemilerde genellikle 1 veya en fazla 2 tane elektirk zabiti oluyor.
Tecrübessizsen bu kadroda yerin yok, bu kadroya girmek için tecrübe etmen gerekiyor böyle çıkılmaz bir döngü var.

Ve gemici olacaksan makineci olacaksın şimdi elektrikçi başladık diyelim 2000 dolar bundan 5 yıl sonra zabit olduk diyelim elektrik zabitiyiz 2500 dolar oldu ama kaldık 2500 de 1 üst kuşak elektrikçi yok gemide.

Ama makineciysen yağcı, 3. makinist, 2. makinist, baş makinist her kuşakda yükseliyorsun

Benim duyduğum lokantalar artık garson bulmakta çok zorlanıyorlarmış. Bütün garsonlar motor kuryeliğe geçmiş, demekki iyi kazandırıyor. Artık vergi kaçırarak mı iyi kaçırmayarak mı iyi bilmiyorum, ama ben bizim milleti tanıyorsam, iyi de kazansa kötü de kazansa vergi kaçırır :)

Benim duyduğum lokantalar artık garson bulmakta çok zorlanıyorlarmış. Bütün garsonlar motor kuryeliğe geçmiş, demekki iyi kazandırıyor. Artık vergi kaçırarak mı iyi kaçırmayarak mı iyi bilmiyorum, ama ben bizim milleti tanıyorsam, iyi de kazansa kötü de kazansa vergi kaçırır :)
Arkadaşım torna atölyesinde çalışıyordu ama oto sanayide tornacılardı voltan,fren diski falan taşlıyorlardı sonra baktı durum tehlikeli sanayideki atıl durumdaki motoru çalışır hale getirip kuryeliğe başladı paket başı ücret(maaş ditebiliriz işte) birde aldığı bahşişler ile asgari ücretten düze çıktı sonra resmiyete döktü işi ilerledi bayağı.

Hakkınızda hayırlısı olsun. Belki çok daha rahat ve kazançlı iş fırsatları da karşınıza çıkabilir.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,951
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back