Isigi ve EM dalgayi hayal edemiyorum.

Mikro Step

Kıdemli Üye
Isigin elektrik alan bileseni sinus sinyali seklindedir. Tam karsimda sinus sinyal varsa
isik, bana dogru mu geliyordur yoksa sinus grafiginde zaman ekseni yonunde saga dogru mu ilerliyor?

Kafamdaki karisiklik tam olarak bu.

Son düzenleme:
Bende bu konuyu merak edip tam bir yanıt bulamamıştım. Sanırım fotonlar helezonik bir şekilde ilerliyor.

Işık elektromagnetik dalgadır.

Elektromagnetik dalga içindeki, elektrik alan ve magnetik alan birbirine ve yayılma yönüne diktir.

Benim kafam nerde karisiyor biliyormusunuz?

Bir isik, kendi dalga boyundan daha dar delikten gecemez.

O zaman isigin elektrik alan bileseni asagidaki cizimde soldaki gibi ilerleyemez. Cunku kirmizi olan daha buyuk dalga boyundadir ve dairenin icinden gecebilir. ilerleme boyle olursa delik capi ile dalga boyu arasinda bir alaka kurulamiyor.

Fakat isik sagdaki gibi ilerlerse siyah renkli sinusel sinyal delikten gecer ama kirmizi olan delikten gecemez.

Ben bu sekilde dusunmek istiyorum ama belki de kurgum tamamen hatali.

1753821027437.png

konu elektrik ve manyetik alanı 2d düşünürken karışıyor. elektrik ve manyetik alanı küresel olarak düşünmek gerek. çünkü gerçek hayatta kağıt gibi 2d birbirine dik alanlar yok. alanların fazları birbirine dik ama alanlar incecik kağıt gibi değiller haliyle.

bir de sanki bir etki ile elektrik alan ve manyetik alan oluşuyor gibi düşünüyoruz ama durum bu değil. elektrik ve manyetik alan hep var biz bu alan içinde bir kırılım-ripple yaratıyoruz. aynı denizdeki dalga gibi su zaten orada duruyor bizim oluşturduğumuz tek şey o suyu dalgalandırmak.
ve aslında elektron,proton gibi parçacıklar da kendi quantum alanları içinde birer ripple sadece.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
8,057
Üyeler
3,211
Son üye
mgumus1806

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back