Japonya'da carpma ogretmek icin kullanilan yontem

Altair

Kıdemli Üye
Katılım
12 Kasım 2022
Mesajlar
2,731
Japonlar cocuklara carpma ogretmek icin bu yontemi kullaniyorlarmis. Son derece akilda kalici, pratik bir yontem.

 
Son düzenleme:
Ben japonların nasıl eğitim verdiğimi bilmiyorum ama mesleki açıdan işini acayip ciddiye alıyorlar.

Japonyadan 0 olarak alınmış bir cnc tezgahı işlem esnasında hiçbirşey yokken takımı güm diye tablaya vuruyor Türkiye resmi servis geliyor bakıyor gidiyor 3 4 farklı ildeki kendi tabirlerince büyük usta geldi bakıyor el terminali bağlıyor "fauld code" üretmediği için bişey yapmıyor. Makineye 2 adet lüks otomobil parası bağlayan fabrika sahibi müdüre kadar tanıdıklar ile ulaşıyor aynı ustalar sırayla müdür baskısı altında yine geliyorlar yine sonuç yok habire tablaya vurup hem takım kırıyor hemde işlenen parça çöpe gidiyor.

Çözüm bulunamayınca müdür japonyaya kadar ulaşıp anlatıyor japonya diyor tecrübeli biri göndereceğiz.20li yaşlarda(benimle yaşıt az çok İngilizcem ile sohbet ettik) 20 yaşında çocuğu tek başına japonyadan izmire yolluyorlar çocuk yılan gibi üstünden altından çıkıp üst eksenin mekanik freni olarak çalışan disk gibi yapının atladığını görüyor atlayınca ekseni tutamıyor takım yere vuruyor.Fren parçasının japonyadan gelmesi uzun sürünce çocuk tornayı kullanmayı rica edip mil şeklinde bir parça rica etti. Hasbelkader uydurup(gayet güzel oldu bence) sorunsuz çalışır hale getirip japonyaya gidince parçayı göndereceğini söyledi.

Hala parça bekliyoruz ama benimle yaşıt birinin dünyanın diğer ucuna gelip hiçbirşekilde anlaşamadığı insanların arasında sorunu çözüp gidebiliyorsa aldığı eğitimden oluşan kendine güven sayesindedir biraz kıskandım
 
@Ahmet söylenecek söz çok.
Biz önce kendimize saygı duymayı bilmiyoruz. Sonrasında yaptığımız işe saygı duymasını bilmiyoruz.

Bir ebeveyn düşünün. Çocuğu başarılı oldukça nasıl gururlanır.
Şimdi ebeveyn yerine fabrikayı (yani markayı), çocuk yerine de ürünü koy. Eğer bir marka piyasada sunduğu ürünlerin yıllara meydan okumasını, işini düzgün yapmasını sağlayabiliyorsa, yada senin anlattığım durumdaki gibi anlık kalıcı çözüm oluşturabiliyor da ne mutlu.

Araba tamir programlarının birinde Mercedes 1965 model (1955 de olabilir) bir parçası lazım oldu. Bulamadılar. Almanya'daki Mercedes fabrikaya ulaştılar. Fabrika şunu dedi. 1985 model (30 yaşını doldurmuş) öncesi araçların yedek parça tedariğini şu markaya ihale ettik. Oradan ulaşırsınız dedi ve parça bulundu.

Burda oturup düşünmemiz lazım. Şükür bugün de karnınız doydu ile bu iş biraz zor.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
5,999
Mesajlar
102,399
Üyeler
2,522
Son üye
elektra

Son kaynaklar

Son profil mesajları

deneyci wrote on hakan8470's profile.
Sibonge uNkulunkulu ngokuhlukahluka asinike kona.

Bu hangi dil? :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
Back
Top