Kapasitif desarj teknigi ile percin makinasi

Mikro Step

Kıdemli Üye
Kapasitif desarj teknigi ile percin yapan makineleri acip inceleyen oldu mu?

Merak ettigim konu icindeki kapasitorun degeri ve sarj edildigi voltaj degeri.

Bir de kapasitorun markasi.

1950'lerde çokça çalışılmış bir konu diye biliyorum perküsyon kaynak diye geçiyor. O zamanlar (50'ler) yazılmış bir kitaptan hatırladığım optimal gerilim 54 volttu

Aşağıdaki saat forumundaki kişi wiki sayfasını da düzenlemiş: https://en.wikipedia.org/wiki/Percussion_welding

Bu da son halini paylaştığı sayfa, devre şeması da var:
Percussion-Welder.jpg

İlginç gerçekten. Adam önce yüksek voltaj ile plazma oluşturuyor. Sonra da birleştirilecek parçayı plasmanın içine daldırıp kapasitörden ani akım boşaltması yapıyor. Dediğine göre kaynak işlemi plazma içerisinde yapıldığı için oksitlenme de olamıyor ve MIG/TIG deki gibi örtü gazı gerekmiyor.

Ama gene de yüksek voltaj ile uğraşacağına, Argon gazı akıtıp sadece kapasitör ile deşarj yapmak daha kolay olur gibime geliyor. Devre sadece bir kapasitörden ve şarj devresinden ibaret olur. Ama eğer ayarlı akım istiyorsan da, kapasitör akımını bir sürü paralel MOSFET ile PWM yaparsın.

Forum istatistikleri

Konular
8,212
Üyeler
3,263
Son üye
Yunis Yıldız

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back