Kısa devre çözüm

Peak2Peak

Aktif Üye
Katılım
27 Haziran 2020
Mesajlar
291
Güç kaynağından gücü verdiğimde kısa devreye düşüyor.Gücü kesip kısa devre kontrolü yapıyorum.Hiç bir yer kısa devre değil.Nasıl bir durum çözemedim.Yardımcı olur musunuz?
devrem 555 pwm motor kontrol devresi ırfz44 mosfetim var.
 
Elemanlar devre üzerinde ölçüldüğün de yanıltıcı sonuçlar verir. Şüphelendiğin elemanları söküp ölçmelisin. Ayrıca elemanlar tamamen kısa devre olmayıp kısmi bozulabilirler. Sen ölçünce kısa devre görünmez ama çalışırken de doğru çalışmaz. Bunun en kolay tespiti de aynı elemandan birtane sağlam bulup bacakları arasındaki değerleri katşılaştırmak.
 
Yani güç kaynağının çıkışına hiçbirşey bağlı değil ve sen güç kaynağına enerji verir vermez kısa devreye mi düşüyor? Bir de kısa devreye düşüyor derken kendini kapatıyor mu yoksa akım sınırlama modune mı giriyor? Güç kaynağı modelini ve iç resimlerini koyarsan daha faydalı yardım alabilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
8,002
Mesajlar
131,953
Üyeler
3,191
Son üye
iclal

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back
Top