Kol saati saklama kutusu

Sercan

--
Geçen gün Karaköy'e gittim ve evdeki bütün kol saatlerini de yanımda götürdüm. Hemen hepsinin pili bitmişti ve bakımdan geçmeleri gerekiyordu. Neyse, hepsini tekrar çalışır hale getirdim.

Çok fazla ya da pahalı kol saatim yok ama genel olarak kol saatlerini seviyorum. Fakat fark ettim ki bunları düzgün saklamıyorum. Düzgün saklamadığım için kıyıda köşede kalıp uzun zaman birkaç modeli kullanıyorum. Kutusunda saklayınca unutuyorum, çekmecelerde falan çizikler oluşuyor.

Bu iş için hazır kutular var ama ben duvara asabileceğim, evdeki imkanlarla bir kutu yapacağım. Çok uzun zaman önce Bauhaus'tan anahtarlık yaparım diye aldığım kutuyu 3D yazıcıyı kullanıp saat kutusu haline dönüştüreceğim.

Bunun için elimdeki saatlerden birinin kutusunun içinde bulunan gergiyi kalıp olarak kullanacağım. 3D yazıcıdan bu gerginin benzerini çıkarttıktan sonra çekmecenin içine iki yandan asılabilecek şekilde bir düzenek kuracağım. Bu sayede kutu içine 6 saate kadar sığdırabileceğimi düşünüyorum. Gerginin ilk numunesini çıkarıyorum. Baskıdan sonra duruma göre ilerleyeceğim.

Tabii bir de kutuyu boyama işleri falan var. Boyamayı da uzun zamandır nasıl olur diye merak ettiğim, kompresör kullanarak yapmak istiyorum.

Belki sonra modaya uyup LED filan da takarım. :yerlereyat1:

Screenshot 2025-04-06 005308.png

20250406_005433.jpg
20250406_005414.jpg
20250406_005557.jpg
20250406_005648.jpg
20250406_005832.jpg

Saatleri tutacak olan kolun 3 farklı ebatta çıktısını aldım. Çıktıların 30 mm sabit yüksekliğiyle 85, 80 ve 75 mm genişlikleri var. Bu ovalleri standart yapacaktım fakat bazıları çok gevşek kaldı ve ağırlıktan dolayı aşağı doğru sarkıyor. Ben bunu duvara asacağım, bu yüzden daha sabit olması lazım.

En geniş saatlerimi yan yana koyduğumda üç saatin rahatlıkla sığdığını görünce tasarımı da buna göre uyarladım. Bundan sonra çıktıları alıp ölçülerin sorunsuz olmasını umacağım.

Bu arada içlerine yaptığım dikdörtgen çubuk gergi koluna doğrudan da basılabilirdi ama benim 3D yazıcımın destekle üretilen işleri çok iyi olmadığından böyle ayrı basmayı tercih ettim.

Screenshot 2025-04-06 105400.png
20250406_094314.jpg
20250406_094418.jpg
20250406_094511.jpg
20250406_094802.jpg

Çizim yapabilmek ve bunu saatler içinde baskı olarak alabilmek büyük nimet. Drone yük düşürme aparatı ve eksen denemesi başlıklarında bunun faydasını oldukça idrak ettim.
Montajda aklıma gelmeyen detayları ekleme/revize yaparak final haline aynı gün ulaşmak ve yaptığınız şeyin çalıştığını görmek/kullanmak/kullananlardan dönüt almak çok güzel bir duygu.

Ölçüm ve sinyal işleme ekipmanları tarafında pek eksiğiniz yok. Bu tarafı da Bambu yada Anycubic Combo ile taçlandırma vakti gelmiş sanırım

Son düzenleme:
Son düzenleme:
Çizim yapabilmek ve bunu saatler içinde baskı olarak alabilmek büyük nimet. Drone yük düşürme aparatı ve eksen denemesi başlıklarında bunun faydasını oldukça idrak ettim.
Montajda aklıma gelmeyen detayları ekleme/revize yaparak final haline aynı gün ulaşmak ve yaptığınız şeyin çalıştığını görmek/kullanmak/kullananlardan dönüt almak çok güzel bir duygu.
Kesinlikle!

Ölçüm ve sinyal işleme ekipmanları tarafında pek eksiğiniz yok. Bu tarafı da Bambu yada Anycubic Combo ile taçlandırma vakti gelmiş sanırım

Bambu alacağım hafta firmware olayı patladı. O ara aldığım tabla ile Ender 3 Pro tekrar hayata dönünce de vazgeçtim.

İyi ki de vazgeçmişim. Yer sıkıntımı çözene kadar bu tarz ekipmanlardan uzak durmaya çalışıyorum. Saray gibi görünmesini beklemiyorum ama evin hurdacı gibi görünmesinden de rahatsızım. İşlevsel bir hale getirmek için yapacağım masraf da çöp olacağı için şimdilik beklemedeyim.

Son düzenleme:
Ara parça da çıktı. Sıkıca yerine geçti. Saatin gövdesine gelecek alana koyduğum sandayle ayakları için aldığım köpük de çok iyi oldu.

Herşey yolunda gibi görününce tasarımı da son haline getirdim. İyi ki de böyle ilerledim çünkü ara parçayı 4 mm geniş bastığımı fark ettim. Şimdi onu da düzelttim.

Bugünlük misafirler geleceği için raf parçasını da yazıcıya gönderip, ara vereceğim. Büyük parçalardan 4 tane basmam gerekecek, benim yazıcıda her biri 6 saat sürüyor...

Screenshot 2025-04-06 130507.png
20250406_125139.jpg
20250406_125050.jpg
20250406_125108.jpg

Bambu'yu yılbaşından 1 hafta önce aldım. İyi ki almışım diyorum. Pahalı ama Ender3 te 12 saatte aldığım baskıyı 2 saat 15dk almak müthiş bişey. Yazıcı yönünde kafam rahat. Duygusal durumları toplayabilirsem + stoklara girerse A1 combo da almayı düşünüyorum.

Ender3 benim gözümde artık Training station yada Sürücü kurslarındaki sürüş öğrenme araçları gibi. Öğretici ama bir sonraki aşama için çok yavaş.

Bende Combo almak istiyorum ama şu an yazıcının sığdığı yere zaten sığdırmam. Benim ofisin zemin alanı görece daha geniş ama çatı arası olduğu için çok alçak tavan.

MDF boya işi uğraştırır. Macun dolgu filan. Tozlu macera. :)
Kapakların dikey kenarların azca yuvarlak yapmakta yarar var...

@fide bambu aldıktan sonra bende iyice gaza geldim. Geçen hafta vazgeçtim. Şu snapmaker artisana bir defa daha bakayım dedim. Adamlar makineye bu sefer rotary modül eklemişler. Sonra sitedeki kullanıcı çıktı paylaşımları (resimler) arasında gayet tatmin edici görüntüye sahip cnc ile kazınmış pcb yi görünce galiba artisan ı alacağım.

@Alexander-Di-Bernardo-CNC.jpg

Son düzenleme:
Bunu basmayı düşünüyorum. %15 yoğunluklu baskıda 580gr ve 22 saat sürecek. Ender 3 V2 de olsa her halde 1 hafta sürerdi
Screenshot_2025-04-06-15-42-29-039_bbl.intl.bambulab.com-edit.jpg

Artisan konusunda Kemal Sunal filminde vitrindeki tavuk çevirmeye cam arkasında bakıp yutkundukları durumdayım.
Sadece bakıyorum

1743943739528.gif

Sizin durumda en azından umut var, bende o da yok. Bilet almıyorum ama piyango çıkarsa anca

Çaktırmadan @Sercan ın konusunu da gasp ettik. Ağır ağır artisana bütçe ayırıyorum. Ben başlık parasını denkleyene kadar herhalde 2-3 opsiyon daha eklenir.

Duvara astığımda dik duracak olan kutunun raf kısmını L şeklinde yapıp güvenliğini sağlamaya çalıştım ama ilk tasarım dandik olmuş. Göbekteki mil kolayca çıkıyor.

Neyse, 10 açı verdim ve tekrar basıyorum. Böylece kutu hem yatay hem de dikey konumdayken saatler sabit kalacak diye umuyorum.

Screenshot 2025-04-06 202454.jpg

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,550
Üyeler
3,055
Son üye
0xyit

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
Back