Sercan
--
Lamba araştırırken Philips TL 100W/10R modeline denk geldim. Bu bir floresan lamba. Bu modelin UV-A değer tablosu aşağıdaki gibi. Yani 26W UV-A ışık yaydığını düşünebiliriz. Bu lamba ürettiği ışığın %99.9'unu 350 400 nm aralığında tepe noktası 370 nm olacak şekilde UV-A sunuyor.
PDF'den:
Flexo print TL lamps emit almost all of their light (99.9%) in the useful UVA and visible blue wavebands – between 350 and 400 nm – and have peak intensity at 370 nm (except for the /03 version). This makes them ideal for flexo printing equipment and photopolymerization processes. In addition, the ‘R’ lamps in the family have an internal 200-degree reflector to further optimize the lamp’s overall efficiency
Diğer taraftan ilk bulduğum 300 W Osram ULTRA VITALUX 300 W 230 V E27 ise UV-A bandında aşağıdaki gibi bir UV ışıma veriyor. Yani bu lambayı alıp bağlasam bile benim istediğim UV-A aralığında 13 W güç verebiliyormuş. Şaka gibi! Toplam güce (300 W) bakınca bunun daha doğru olduğunu düşünmüştüm. Şimdi ise yanıldığımı düşünmeye başladım.
Karşılaştırmak isteyenler için ikisinin de bağlantısını buraya bırakıyorum.
Philips
www.lighting.philips.com
Osram
www.osram.com
PDF'den:
Flexo print TL lamps emit almost all of their light (99.9%) in the useful UVA and visible blue wavebands – between 350 and 400 nm – and have peak intensity at 370 nm (except for the /03 version). This makes them ideal for flexo printing equipment and photopolymerization processes. In addition, the ‘R’ lamps in the family have an internal 200-degree reflector to further optimize the lamp’s overall efficiency
UV-B/UV-A (IEC) | 0.1 % |
UV-A Radiation 0Hr (IEC) | 28.0 W |
UV-A Radiation 100Hr (IEC) | 26.0 W |
Diğer taraftan ilk bulduğum 300 W Osram ULTRA VITALUX 300 W 230 V E27 ise UV-A bandında aşağıdaki gibi bir UV ışıma veriyor. Yani bu lambayı alıp bağlasam bile benim istediğim UV-A aralığında 13 W güç verebiliyormuş. Şaka gibi! Toplam güce (300 W) bakınca bunun daha doğru olduğunu düşünmüştüm. Şimdi ise yanıldığımı düşünmeye başladım.
Radiated power 315…400 nm (UVA) | 13.6 W |
Radiated power 280…315 nm (UVB) | 3.0 W |
Karşılaştırmak isteyenler için ikisinin de bağlantısını buraya bırakıyorum.
Philips
TL 100W/10-R UV-A | Philips lighting
Flexo print TL – high efficiency in reprographics and photopolymerization | Philips lighting
International Homepage of OSRAM | Light is OSRAM
Osram offers innovative and sustainable lighting solutions. The product portfolio of Osram ranges from modules, LED lamps and luminaires to light management systems.