PC baglantisi var, aslinda oradan boyle bir kontrol eklenebilir mantik olarak.Sağdakini 15 V yaptım. Diğer kaynağa biraz daha fazla akım akıyor. Ekran tarama usulü çalıştığı için haneler net görülmüyor. Ama sol kaynak 14.98V, akım 0.
30117 eklentisine bak
P modellerde PC baglantisi var. Ben de yukarida ona deginmistim PC uzerinden kontrol ediliebilir mi acaba diye?Benim önerim sorunun temeline inip çözüm üretmek yönünde. Daha şık bir çözüm olabilir diye düşünüyorum. Bu sayede 2 değil n sayıda kaynak paralel bağlanabilir.
Bence sorunun çıkış noktası voltaj referansları arasındaki farklardan kaynaklanıyor. Güç kaynakları küçük bir modifikasyon ile harici bir kaynaktan referans alabilir hale getirilirse, her iki güç kaynağı aynı referans ile çalıştırılıp sorun çözülebilir diye düşünüyorum. Tabi bu durumda her iki güç kaynağının kalibrasyonunun harici referansa göre yapılması durumu ortaya çıkabilir.
Benim önerim sorunun temeline inip çözüm üretmek yönünde.
Bana görede sorun yok. Yukarıdaki mesajda sorun diye bahsetmem doğru bir kelime seçimi olmamış. Keşke "sorun" yerine "potansiyel farktan kaynaklı bir güç kaynağından diğerine akım geçişinin sebebi" diye uzatarak yazsaydım. Cümledeki anlatım zayıf kaldığı için yanlış anlaşılıyor.Sorun dediğin nedir? Şu ana kadar bir sorun yok bana göre.
Direnc baglayinca ne oldu?
Diger kaynagin da devreye girmesi icin 6A cekmene gerek kalmayabilirdi?