Korad gelmiş biraz kurcaladım kullanım bana birazcık zor geldi alışmak gerekiyor galiba.
Sezgisel olarak kullanımı pek mümkün değil biraz öğrenmek lazım ilk 10 dakika bunun enkoderi mi bozuk acaba diye uğraşıp durdum, sonra altındaki voltaj/akım düğmesine basınca voltajın birler basamağı blink yapınca bu şekilde ayarlandığını gördüm.
Ölçü aletimi alıp birde ayalardığımın çıkışa yansımasına bakayım dedim ve çıkış 0v fişini çekip takıyorum ayarladığım voltajı değiştiriyorum akımı değiştiriyorum ama yok kimse çıkışında belki toplayan adam jakları karıştırdı deyip 3 farklı jakı her haliyle ölçüyorum ama nafile.
Sonrasında ekranındaki OUT led'i ve on/off düğmesini görüp anlamlandırdım çıkış için buna basmalıyım
çıkış da alabildikten sonra ölçüm yapabiliyordum ±1mV sapması vardı her seçtiğim voltajda bu benim için kabul edilebilir durum sorun yok 12.0 voltun 11.99 olması benim ev ortamında uğraşacağım devreler için hiçbir sorun teşkil etmiyor.
Birkaç ölçümüm;
28846 eklentisine bak
28847 eklentisine bak
28848 eklentisine bak
Gelelim içinden çıkamadıklarıma;
Güç kaynağını en tepe voltajına ayarlıyorum, ve 100mA akıma ayarlıyorum,
kafamı karıştıran nokta burada başlıyor ölçü aletimi akım ölçüm moduna alıp +- jaklarına tutturuyorum ve çıkışı aktif ediyorum ölçü aletimde görüdüğüm değer 101mA ve çıkış 0.20v
28850 eklentisine bak
Ölçü aletini ayırdığımda ;
28851 eklentisine bak
Tekrar olması gereken şekle geliyor.
Mesela ben 30V 100mA çekmek istersem nasıl çekeceğim? çıkış voltajı set edilen akımda sabit kalamıyor mu?