Kumpas

Semih

Aktif Üye
Merhaba bir kumpas edinmek istiyorum sizce dijital mi yoksa mekanik analog olanlar mı benim tercihim elbette elktronik olan fakat bunlarında ölçümünden endişleyimi bana şöyle max 500 bi dijital varsa önerirmisiniz kararlı ve düzgün ölçen, yoksa analog ve kaliteli bir alet .

0.1 altı ölçüm gerekli değil ise analog düşünebilirsin. Bende ikiside var. Dijitalin pili bitik. Çok işim olmadığından pil almayı hep unutuyorum. Marka konusuna gelince kaliteden çok özenli kullanma önemli. İşyerinde sürekli kumpas kullanan arkadaşlar insize markayı beğeniyorlar. Bana da hepsi aynı gibi geliyor...

Mekanik mitutoyo ile başla. Her zaman çalışan bir kumpasın elde olması çok iyi birşey. Ben ne zaman dijital olana el atsam ya pil zayıf uyarısını görüyorum yada başka bir bokluk oluyor, reset atmam gerekiyor, pili çıkarıp takmam gerekiyor, sıfırlamam gerekiyor veya inç'ten milimetreye geçirmem gerekiyor.

Kesinlikle mekanik olanı tercih edin.

Mekanik mitutoyo ile başla. Her zaman çalışan bir kumpasın elde olması çok iyi birşey. Ben ne zaman dijital olana el atsam ya pil zayıf uyarısını görüyorum yada başka bir bokluk oluyor, reset atmam gerekiyor, pili çıkarıp takmam gerekiyor, sıfırlamam gerekiyor veya inç'ten milimetreye geçirmem gerekiyor.
Ohaaaa mekanik kumpas 700TL o_O

İsterse mitutoyo değil tititoyo olsun hayatta o parayı vermem...

Asimeto ve Insize da fena değildir (gerçi bilmiyorum daha pahalı da olabilir :) )

Ben aliexpresten çok dandik dijital bir kumpas aldım. Sık kullanmıyorum ama kullandığım zamanlarda da ayar çekip kullanıyorum. LR44 pil kullanıyor. 10'lu paket aldım bittikçe değiştiriyorum. Bazen çok sapıtıyor, sıfırlamakta zorlanıyorum. bazen de hiç ayar çekmeye gerek kalmıyor. Biraz uğraştırıcı ama benim evde işimi görüyor. Belki şu bauhause da 200-300 tl ye satılan dijitaller daha kalitelidir.

Ben dijitalden memnunun. Geyet pratik ve kararlı çalışıyor. Pilini de ne zaman değiştirdim hatırlamıyorum. Belki geçen sene.
kumpasın çeliği de çok önemli. Dandik kumpaslarda Çene kısmının aşındığını görüyorum. Bu hatalı ölçüm demek. piyasada karbon diye satılan plastikler var ki Hiç bulaşmayın. Almışken markalısını almak lazım.
Kullandığım ürün şu.

dediklerinize göre bana dijital kumpas gerekliymiş
https://www.hepsiburada.com/gfb-gfb-150-mm-metal-kaplamali-dijital-kumpas-p-HBV0000055X9Y
bu ürün hakkında düşünceleriniz neler sizce alamalımıyım yoksa biraz daha verip daha iyi bilindik bir marka model varmıdır
Yorumlara baktım. 5 yorum var üç kişi 1 yıldız vermiş. Uzak dur bence bundan.
Bulduğun ürünlerin yorumlarına bak önce. Alanların yorumları bizim yorumumuzdan daha önemli.

Ben dijitali koçtaştaş almıştım. 15 seneyi geçmiştir. Sorunsuz kullanıyorum. Mekanik ise babamdan miras kaldı. Hala taş gibi. Markalarını bilmiyorum. Elime geçince bakayım bende merak ettim.

dediklerinize göre bana dijital kumpas gerekliymiş
https://www.hepsiburada.com/gfb-gfb-150-mm-metal-kaplamali-dijital-kumpas-p-HBV0000055X9Y
bu ürün hakkında düşünceleriniz neler sizce alamalımıyım yoksa biraz daha verip daha iyi bilindik bir marka model varmıdır
Aynı model kumpası yaklaşık 3 yıl kadar önce hepsiburadan 109₺ almıştım.Çok kaliteli bir ürün değil benim işimi görüyor desem yalan olur daha hiç kullanmadım:katil2:denemek için bir kaç ölçüm yapıp kutusuna koydum.Sizin için bir kaç ölçüm ve kumpası söküp fotoğrafladım.
genel görünüö.jpg

Genel görünümü bu şekilde.

5mm matkap ölçümü.jpg

1mm lehim.jpg

1mm lehim ölçümünde:0.96mm ile 1mm arası.
5mm matkap ölçümünde: 4.92mm ile 4.98mm arası ölçüm yaptı.

dış kasa çapakl.jpg
iç kısım çapak (1).jpg
iç kısım çapak (2).jpg

sürgü içi.jpg

İç çap ölçen çenelerin alt kısmında çapaklar var (ölçüm yapılan çene içinde çapak yok ölçüme engel değil).Sürgü iç kısmında yağ kalıntıları ve çok az çapaklar var çapakları 800 kum zımpara ile aldım yağ kalıntılarını izapropil alkol ile temizleyip elimde gres olmadığı için vazelin ile yağlama yapıp geri topladım.

kapalı çene ışık sızması.jpg

Dış çap ölçen çenenin uç kısmında ışık ile fark edilebilir çok az bir açıklık var.Uç kısma doğru gidildikçe açıklık tamamem yok oluyor.Uç kısım ile orta kısım ile yapılan ölçümlerde, 0.01mm ile 0.02mm fark oluyor.
Son olaraktan dururken pili bitiyor kapalı konumda iken ekranda belli belirsiz rakamlar var. Kapalı iken ne kadar akım çektiğinede bakıcaktım ama vaktim olmadığı için bakamadım o yüzden kullanılmadığı zaman pili çıkartmak gerekli.

Ekler

• komple parçalı.jpg
    komple parçalı.jpg
    421.2 KB · Görüntüleme: 90
  • toplu kapalı çene.jpg
    toplu kapalı çene.jpg
    293.2 KB · Görüntüleme: 109
Son düzenleme:
Kumpasla 0.01 mm doğrulukta ölçüm yapmak mümkün değil zaten. O seviyeye inmek için mikrometre kullanmak lazım.

Bende arabanın fren kaliperlerini ölçmek için almıştım :) Nasıl olsa mikron ölçüsüyle işi yok :)

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,952
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back