Laptopun fn tuşu bozuldu

tekosis

Aktif Üye
Katılım
16 Eylül 2019
Mesajlar
425
Selamün aleyküm ustalarım. Benim eski laptop bir kaç yıldır çantasında duruyordu, bu arada fn tuşu ve bu tuşun bağlı olduğu hattaki diğer tuşlar çalışmaz hale gelmiş. dışarıdan bir klavye bağlayarak bilgisayarı kullanabilirim ancak Fn tuşunu nasıl kullanabilirim bulamadım. Bu konuda fikri olan var mıdır?
 
Aleyküm selam,

Ekran klavyenin deneyebilir misiniz?

Simdilik geçici çözüm olabilir. FN tuşu gorunuyor.

images (6).jpeg
 
Son düzenleme:
@serkan_48 teşekkür ederim. Dediğinizi denemiştim, yazsaydım iyi olurdu. O fn tuşu F1, F2 vs tuşları kullanmak için. En üstteki nümerik butonları fonksiyon tuşuna çeviriyor.
 
Fn tuşu normal klavye tuşları gibi değil. Mesela 'A' tuşuna basarsan, keyboard controller bu tuşa karşılık gelen kodu işletim sistemine gönderir. İşletim sistemi de karar verir bu tuşa basılınca ne olacağına. Ama Fn tuşuna basarsan işletim sistemine herhangi bir kod gönderilmez. Onun yerine klavye alternatif bir moda geçer ve o alternatif modda mevcut tuşların anlamı değişir. Mesela Fn ye basmadan '1' tuşuna bastın, '1' tuşunun kodu işletim sistemine gider. Ama Fn ile '1' tuşuna bastın, o zaman 'F1' tuşunun kodu gider işletim sistemine.

Senin yapman gereken Fn ile eriştiğin özelliklere karşılık gelen tuş kodlarını harici klavyede bazı tuşlara tanımlamak.
 
Hocam benim için teşekkür ederim. Aslına bakarsanız esas problemim ekran parlaklığını ayarlayamamaktı. Sonra aklıma geldi harici bir ekran parlaklığı kontrol programı yükledim o sorunu çözdüm diğer tuşlar için de FN ihtiyacı kalmadı. Harici klavyeye devam
 
Ekran parlaklığını sağ alttaki guc seçeneklerinden de ayarlanabilir. Herhangi bir ek programa da gerek olmadığını söylemiş olayım.
 
@serkan_48 Benim bilgisayardaki win7 sp2 de baya uğraştım ama öyle bir ayar bulamadım. Böyle olunca sorunu o şekilde çözdüm. İlgin için teşekkür ederim.
 
@tekosis

Bende win7 sp1 kullanıyorum.

20221007_145415.jpg


Sağ altta guc seçenekleri butonuna tıklayınca çıkan kutucukta var.

20221007_145437.jpg


Birde denetim masasında guc seçenekleri ayar menüsünde en altta var.

20221007_145511.jpg


Kolay gelsin.
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
5,839
Mesajlar
99,581
Üyeler
2,479
Son üye
yiyehuoxing32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top