LM317 sabit akım devresi hakkında yardımcı olur musunuz?

ahmetees

Üye
Katılım
13 Şubat 2025
Mesajlar
47
Merhabalar elektronikte yeniyim bir devre tasarladım test devresi. LM317'nin sabit akım kısmından emin olamadım. Aslında data sheet'te gördüğümün bire bir aynısını aldım koydum ama yine de emin olamadım. Kırmızı baloncuğa aldığım kısımda bir problem var mı acaba. Fotoğrafta motor + ve motor - diyor. 41.6mA de motor çalışmaz diyecek arkadaşlar olabilir (Belki de çalışıyordur bilmiyorum) onlar aslında ev yapımı bir mıknatısa bağlanacak. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum iyi günler dilerim.
 

Ekler

  • Adsız.png
    Adsız.png
    74.9 KB · Görüntüleme: 167
Son düzenleme:
Bir problem yok. Bu şekilde Vo 1.25V olacağı için ile Adj pini arasındaki gerilim, yani direnç üstündeki gerilim 1.25 V olacağı için akım o kadar olur.
 
Son düzenleme:
Soru varsa devreyi motora bağlamadan LTSpice'da test edilir, sonra motor yerine yük direnç bağlayarak üzerinden geçen akımı tespit etmek mümkündür.
Motora gelince - motor kalkış akımları normal çalışma akımından daha fazla. Yeterince kalkış akımı sağlanmazsa motor hareket etmez.
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
8,948
Mesajlar
145,375
Üyeler
3,604
Son üye
ranni

Son kaynaklar

Back
Top