Lm3886 Hi-Fi Amfi

Bende doksanlarda Japonyada üretilmiş 2 yollu hoparlörler var. İyi hoparlörler değiller tabii ama dandikte değiller. Gönül isterki şöyle hassas full range hoparlörler olsa. Önümüzdeki yaz bakıcaz artık.
20241108_125546.jpg
20241108_125555.jpg

Telefonla çektiğim için yoğun baslarda telefon sesi baskılamış arkadaşlar. Çekebileceğim en iyi ses kalitesi ile çektim ancak gerçeği ile pek alakası yok :D

Bende SCHNEIDER lar vardı. Seslerini beğenmedim sattım. Zamanı gelince başka alacağım.
lm1875 ampli bitmiş.jpeg

Bardağı migrostan mı aldın? Pişti olduk.
Çok benzer yanımız olmaya başladı. Kardeş filan çıkmayalım. :katil1:

20241108_130745.jpg

Forumda kalıcı olursan ve yaptığın işleri paylaşırsan bende seni takip ederek uzun zamandır uğraşmadığım ses işlerine girişebilirim.
Şimdiye kadar tek eksiğim motivasyon kaynağım ve senin kadar sesten iyi anlayan birinin olmamasıdı. İki gündür acayip gaza geldim :D

Bu arada şunu fark ettim dinamik aralığıda çok iyi. Zaten A/B amfilerin dinamik aralıkları genel olarak iyidir ama bu konuda da birkaç gömlek daha iyi. Sadece şu telefondan pazarit kapması sorunu var. Acaba neden yapıyor? Bu arada amfiyi ses kartından sökünce yapmıyor. Ne zaman ki ses kartına takıyorum bu sefer yapmaya başlıyor. Ses kartını bilgisayardan söküp telefondan ses verdiğimde de yapıyor ama bilgisayara bağlı olduğu kadar yapmıyor. %80 oranında düzelme oluyor telefona bağlı olunca ses kartı. Amfiyi ses kartından sökünce yapmıyor, onun yerine ufak ufak parazit alıyor. Bir yerde bir sorun var. İki kanalda da yapıyor.

Forumda kalıcı olursan ve yaptığın işleri paylaşırsan bende seni takip ederek uzun zamandır uğraşmadığım ses işlerine girişebilirim.
Şimdiye kadar tek eksiğim motivasyon kaynağım ve senin kadar sesten iyi anlayan birinin olmamasıdı. İki gündür acayip gaza geldim :D
Çok iyi anladığım söylenemez ama uğraşıyoruz işte. Benim birçok hobim var seste bunlardan birisi. Ben bildiğim kadarıyla yardımcı olurum. Hem zaten sende de bendeki PCB ile aynısı olacak. Yaptığın zaman yabancılık çekmeyiz. Şu parazit olayınıda hangi elemandan yaptığınıda bulursak sorunsuz çalışıcak.

Bu arada şunu fark ettim dinamik aralığıda çok iyi. Zaten A/B amfilerin dinamik aralıkları genel olarak iyidir ama bu konuda da birkaç gömek daha iyi. Sadece şu telefondan pazarit kapması sorunu var. Acaba neden yapıyor? Bu arada amfiyi ses kartından sökünce yapmıyor. Ne zaman ki ses kartına takıyorum bu sefer yapmaya başlıyor. Ses kartını bilgisayardan söküp telefondan ses verdiğimde de yapıyor ama bilgisayara bağlı olduğu kadar yapmıyor. %80 oranında düzelme oluyor telefona bağlı olunca ses kartı. Amfiyi ses kartından sökünce yapmıyor, onun yerine ufak ufak parazit alıyor. Bir yerde bir sorun var. İki kanalda da yapıyor.
O benim de başıma gelmişti. Ama bendeki olay direk bilgisayarın kendi üzerindeki onboard ses kartından kaynaklanıyordu. Çıkış sinyaline parazit yada DC filan karışıyordu herhalde. Geçmiş zaman iyi hatırlayamadım.
Dün bir video çıktı karşıma. Can kulağı ile dinlersen bence çözümü orada bulabilirsin. Uzun zamandır böyle detaylı ve kaliteli içerik yayınlayan birini görmemiştim.

O benim de başıma gelmişti. Ama bendeki olay direk bilgisayarın kendi üzerindeki onboard ses kartından kaynaklanıyordu. Çıkış sinyaline parazit yada DC filan karışıyordu herhalde. Geçmiş zaman iyi hatırlayamadım.
Dün bir video çıktı karşıma. Can kulağı ile dinlersen bence çözümü orada bulabilirsin. Uzun zamandır böyle detaylı ve kaliteli içerik yayınlayan birini görmemiştim.
Bu başka türlü bir sorun. Devrenin kendisinden yaptığından eminim çünkü başka bir sürü amfide kullandım aynı ses kartını hiçbir sorun yaşamadım. Ama bu devrede yaşadım. Bir eleman yüzünden oluyor ama hangisi.

Bu başka türlü bir sorun. Devrenin kendisinden yaptığından eminim çünkü başka bir sürü amfide kullandım aynı ses kartını hiçbir sorun yaşamadım. Ama bu devrede yaşadım. Bir eleman yüzünden oluyor ama hangisi.
Videoyu mutlaka izlemeni tavsiye ederim. Nedense sorununa çözüm olacğını düşünüyorum. Olmasa bile fikir verir. Yada sesle ilgili bilmediğin bir şey öğrenebilirsin.

Videoyu mutlaka izlemeni tavsiye ederim. Nedense sorununa çözüm olacğını düşünüyorum. Olmasa bile fikir verir. Yada sesle ilgili bilmediğin bir şey öğrenebilirsin.
Sorunu buldum, tahmin ettiğim gibi mercimek 47pf kapasitöründen oluşuyor. Oraya polyester takıp deneyeceğim bakalım ne olacak ama bende o değerde polyester tip capasitör var mı acaba.
Bendeyi bıraktım ülkede bile yok. Acaba orada ne oluyorda böyle davranıyor. Benim tahminim GNDyi olmaması gerektiği gibi çalıştırıyor. 47pf söktüğümde sorun düzeliyor.
Bu arada oradaki 47pf çok elzem bir kapasitör değil. Sadece geri besleme direnci üzerinde etkisi var filtre amaçlı.

Son düzenleme:
Sorunu buldum, tahmin ettiğim gibi mercimek 47pf kapasitöründen oluşuyor. Oraya polyester takıp deneyeceğim bakalım ne olacak ama bende o değerde polyester tip capasitör var mı acaba.
Bendeyi bıraktım ülkede bile yok. Acaba orada ne oluyorda böyle davranıyor. Benim tahminim GNDyi olmaması gerektiği gibi çalıştırıyor. 47pf söktüğümde sorun düzeliyor.
Bu arada oradaki 47pf çok elzem bir kapasitör değil. Sadece geri besleme direnci üzerinde etkisi var filtre amaçlı.
Bende de yokmuş. Bir umut elime belki bir yerden geçmiştir diye bakayım dedim. :)
Elektronikçiye gittiğimde karıştırırım kutuları. Bazen olmadık yerden çok kaliteli malzeme çıkıyor.
20241108_143413.jpg

ML olmaz mı acaba?

Yada MLCC SMD

Bir tane buldum. Polyester yazmış ama ML ye benziyor.

Bir de şunda var ama firmayı tanımıyorum.

Arkadaşlar tüm kompanentleri elden geçirdim gerçek sorunu buldum. Gerçek sorun benim ses kartımdan kaynaklanıyor ama bu nasıl oluyor onu anlamış değilim. Şimdi amfileri çalıştırıyorum mors alfabesi gibi dıt dıt dıt diye parazit veriyor ama çok düşük bir seste. Amfilerin çalışmasında da bir problem yok ses muhteşem. Amfilerin ses giriş kablolarını ses kartından söktüğümde de o parazit sesi devam ediyordu sonra aklımda bir ışık belirdi ses kartının bilgisayara olan bağlantısını kestim ve amfideki parazitte gitti. Bakın amfi hiçbir yere bağlı değil boşta çalışıyor kendi kendine, ses kartına bağlı değil. Havadan parazit alıyor ses kartından. Tüm devreyi didik didik ettim ama sorun ses kartının bir tür yaydığı sinyalden kaynaklanıyor. Size video çekip buraya yükleyeyim.

Ben olsam öncelikle şu kapasitörleri ters çevirip bir denerim. Fark olmazsa bunların yerine elektrolitik takar bir de öyle denerim.

20241107_230325.jpg

Ben olsam öncelikle şu kapasitörleri ters çevirip bir denerim. Fark olmazsa bunların yerine elektrolitik takar bir de öyle denerim.

37975 eklentisine bak
Çözümü buldum hocam. Ses kartını telefona bağladım o paraziti almadım. Sonra parazitin ses kartından değil bilgisayardan yayıldığını anladım. Ses kartının kablosunu bilgisayarın ön portundan söküp doğrudan anakarta bağladım parazit gitti. 4 saatim heba oldu bu sayede. Bilgisayarın PSU ucuza almıştım başıma bela oldu. Sorun bilgisayarın dandik PSU parçasında.

Bu duruma göre ses kartı bilgisayardan parazit almış olmuyor mu?
Evet bilgisayarın kendisinden yayılan parazit ses kartına ulaşıyor ve ses kartı paraziti anten gibi yayıyor kısa dalga radyo gibi, amfide bunu hoparlöre veriyor. Ses kartı usb kablosunu ön porttan söküp daha temiz bir USB portuna doğrudan anakarta bağladım parazit gitti. 4 saatimde o parazitle gitti.

Forum istatistikleri

Konular
6,876
Üyeler
2,783
Son üye
atakanbora

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back