Hatırlamıyorum valla nerden alındığınıBardağı migrostan mı aldın? Pişti olduk.
Çok benzer yanımız olmaya başladı. Kardeş filan çıkmayalım.
37957 eklentisine bak
Çok iyi anladığım söylenemez ama uğraşıyoruz işte. Benim birçok hobim var seste bunlardan birisi. Ben bildiğim kadarıyla yardımcı olurum. Hem zaten sende de bendeki PCB ile aynısı olacak. Yaptığın zaman yabancılık çekmeyiz. Şu parazit olayınıda hangi elemandan yaptığınıda bulursak sorunsuz çalışıcak.Forumda kalıcı olursan ve yaptığın işleri paylaşırsan bende seni takip ederek uzun zamandır uğraşmadığım ses işlerine girişebilirim.
Şimdiye kadar tek eksiğim motivasyon kaynağım ve senin kadar sesten iyi anlayan birinin olmamasıdı. İki gündür acayip gaza geldim
O benim de başıma gelmişti. Ama bendeki olay direk bilgisayarın kendi üzerindeki onboard ses kartından kaynaklanıyordu. Çıkış sinyaline parazit yada DC filan karışıyordu herhalde. Geçmiş zaman iyi hatırlayamadım.Bu arada şunu fark ettim dinamik aralığıda çok iyi. Zaten A/B amfilerin dinamik aralıkları genel olarak iyidir ama bu konuda da birkaç gömek daha iyi. Sadece şu telefondan pazarit kapması sorunu var. Acaba neden yapıyor? Bu arada amfiyi ses kartından sökünce yapmıyor. Ne zaman ki ses kartına takıyorum bu sefer yapmaya başlıyor. Ses kartını bilgisayardan söküp telefondan ses verdiğimde de yapıyor ama bilgisayara bağlı olduğu kadar yapmıyor. %80 oranında düzelme oluyor telefona bağlı olunca ses kartı. Amfiyi ses kartından sökünce yapmıyor, onun yerine ufak ufak parazit alıyor. Bir yerde bir sorun var. İki kanalda da yapıyor.
Bu başka türlü bir sorun. Devrenin kendisinden yaptığından eminim çünkü başka bir sürü amfide kullandım aynı ses kartını hiçbir sorun yaşamadım. Ama bu devrede yaşadım. Bir eleman yüzünden oluyor ama hangisi.O benim de başıma gelmişti. Ama bendeki olay direk bilgisayarın kendi üzerindeki onboard ses kartından kaynaklanıyordu. Çıkış sinyaline parazit yada DC filan karışıyordu herhalde. Geçmiş zaman iyi hatırlayamadım.
Dün bir video çıktı karşıma. Can kulağı ile dinlersen bence çözümü orada bulabilirsin. Uzun zamandır böyle detaylı ve kaliteli içerik yayınlayan birini görmemiştim.
Videoyu mutlaka izlemeni tavsiye ederim. Nedense sorununa çözüm olacğını düşünüyorum. Olmasa bile fikir verir. Yada sesle ilgili bilmediğin bir şey öğrenebilirsin.Bu başka türlü bir sorun. Devrenin kendisinden yaptığından eminim çünkü başka bir sürü amfide kullandım aynı ses kartını hiçbir sorun yaşamadım. Ama bu devrede yaşadım. Bir eleman yüzünden oluyor ama hangisi.
Sorunu buldum, tahmin ettiğim gibi mercimek 47pf kapasitöründen oluşuyor. Oraya polyester takıp deneyeceğim bakalım ne olacak ama bende o değerde polyester tip capasitör var mı acaba.Videoyu mutlaka izlemeni tavsiye ederim. Nedense sorununa çözüm olacğını düşünüyorum. Olmasa bile fikir verir. Yada sesle ilgili bilmediğin bir şey öğrenebilirsin.
Bende de yokmuş. Bir umut elime belki bir yerden geçmiştir diye bakayım dedim.Sorunu buldum, tahmin ettiğim gibi mercimek 47pf kapasitöründen oluşuyor. Oraya polyester takıp deneyeceğim bakalım ne olacak ama bende o değerde polyester tip capasitör var mı acaba.
Bendeyi bıraktım ülkede bile yok. Acaba orada ne oluyorda böyle davranıyor. Benim tahminim GNDyi olmaması gerektiği gibi çalıştırıyor. 47pf söktüğümde sorun düzeliyor.
Bu arada oradaki 47pf çok elzem bir kapasitör değil. Sadece geri besleme direnci üzerinde etkisi var filtre amaçlı.
Sorunu nasıl tespit ettin?Sorunu buldum, tahmin ettiğim gibi mercimek 47pf kapasitöründen oluşuyor.
Çözümü buldum hocam. Ses kartını telefona bağladım o paraziti almadım. Sonra parazitin ses kartından değil bilgisayardan yayıldığını anladım. Ses kartının kablosunu bilgisayarın ön portundan söküp doğrudan anakarta bağladım parazit gitti. 4 saatim heba oldu bu sayede. Bilgisayarın PSU ucuza almıştım başıma bela oldu. Sorun bilgisayarın dandik PSU parçasında.Ben olsam öncelikle şu kapasitörleri ters çevirip bir denerim. Fark olmazsa bunların yerine elektrolitik takar bir de öyle denerim.
37975 eklentisine bak
Bu duruma göre ses kartı bilgisayardan parazit almış olmuyor mu?ses kartının bilgisayara olan bağlantısını kestim ve amfideki parazitte gitti.
Evet bilgisayarın kendisinden yayılan parazit ses kartına ulaşıyor ve ses kartı paraziti anten gibi yayıyor kısa dalga radyo gibi, amfide bunu hoparlöre veriyor. Ses kartı usb kablosunu ön porttan söküp daha temiz bir USB portuna doğrudan anakarta bağladım parazit gitti. 4 saatimde o parazitle gitti.Bu duruma göre ses kartı bilgisayardan parazit almış olmuyor mu?