lokma takımı

gördüğüm kadarıyla lokma uçları

4 - 4.5 - 5 - 5.5 - 6 - 7 .... 14 kadar gidiyor setin içinde.
14 üstü olmaması kötü.
M10 ile M12 vida çok kullanılıyor.

| Vida Çapı (mm) | Anahtar Ağızı Boyutu (mm) |
|----------------|---------------------------|
| M1.6 | 3.0 |
| M2 | 4.0 |
| M2.5 | 5.0 |
| M3 | 5.5 |
| M4 | 7.0 |
| M5 | 8.0 |
| M6 | 10.0 |
| M8 | 13.0 |
| M10 | 17.0 |
| M12 | 19.0 |
| M14 | 22.0 |
| M16 | 24.0 |
| M20 | 30.0 |
| M24 | 36.0 |

14 üstü olmaması kötü.
M10 ile M12 vida çok kullanılıyor.

| Vida Çapı (mm) | Anahtar Ağızı Boyutu (mm) |
|----------------|---------------------------|
| M1.6 | 3.0 |
| M2 | 4.0 |
| M2.5 | 5.0 |
| M3 | 5.5 |
| M4 | 7.0 |
| M5 | 8.0 |
| M6 | 10.0 |
| M8 | 13.0 |
| M10 | 17.0 |
| M12 | 19.0 |
| M14 | 22.0 |
| M16 | 24.0 |
| M20 | 30.0 |
| M24 | 36.0 |
1/4" lokma ile daha büyük ölçüleri kullanmak pratikte pek mümkün değil.

14 üzeri için 3/8 geçmek gerekiyor.

3/8 6-19 arası
1/2 10-32 arası destekliyor.

Şu videoda çeşitli marka lokma setleri sonuna kadar zorlanarak test ediliyor. Test sonuçları herşeyin fiyat olmadığını gösteriyor.

Proxxon setini ben de çok beğendim. Küçük ölçülerde yarım değerlerin olması çok işe yarar. Ben o ara değerler için özel tornavida saplı soket almıştım.

video sayesinde 60 diş, 72 diş, 90 dişin farkını da anlamış oldum. benim gördüğüm belli bir kaliteden sonra biz ortalama kullanıcılar için anlamlı bir fark olmuyor. gidip en ucuz çin malını almamak lazım tabi ama profesyoneller için üretilmiş alaskanın zorlu dağ şartlarında çalışmak üzere tasarlanmış içindeki yağı bile -40 derecede hala sıvı kalan lokma takımı peşine de düşemem :yerlereyat1:

yalnız ben bu kadar yüklenince içeriden dişlerden sıyırır veya kırılır diye düşünürken çoğu lokmada, lokma kafası koptu bu ilginç.

video sayesinde 60 diş, 72 diş, 90 dişin farkını da anlamış oldum. benim gördüğüm belli bir kaliteden sonra biz ortalama kullanıcılar için anlamlı bir fark olmuyor. gidip en ucuz çin malını almamak lazım tabi ama profesyoneller için üretilmiş alaskanın zorlu dağ şartlarında çalışmak üzere tasarlanmış içindeki yağı bile -40 derecede hala sıvı kalan lokma takımı peşine de düşemem :yerlereyat1:

yalnız ben bu kadar yüklenince içeriden dişlerden sıyırır veya kırılır diye düşünürken çoğu lokmada, lokma kafası koptu bu ilginç.
Kaliteli takımla çalışmak da keyifli oluyor, yoğun şekilde kullanmasanız bile. İzeltaş marka 3/4" cırcırla arabanın bijonlarını sökmem gerekmişti. Psikolojik olarak tatmin olmuştum. :D

ürün geldi açıkçası kalitesi beklediğimden çok daha iyi. plastik kutusnun menteşe sistemi bile bunu belli ediyor. amazondan ayın 15inde sipariş vermişim, toplam 8 günde yurtdışından elime ulaştı. 800tl ürünün kendisi + kargo-gümrük vs toplam maliyet yaklaşık 1150tl oldu. bu rakama türkiyeden bu kalitede bir ürün kesinlikle alınamıyor. aslında bu setin 1/2 + 1/4 olan 98 parça versiyonu var ama 30 euro sınırı nedeniyle alamıyoruz.

1729679927774.jpeg

1729679952546.jpeg

Tornavida arkasındaki soket de güzel bir ayrıntı.

Güle güle kullan.
Bence tutma sapı devam ediyordur. Ölçü aletiyle bir devamlılık testi yapsan ortaya çıkar herhalde. Hatta tutma sapının diğer 2 uzatma parçasının devamı olduğunu düşünüyorum sadece üzerine tutma(elcik) eklenmiş gibi. Uzatma parçalarının ortalarındaki dokulu kısım bu düşünceye kapılmama sebep oldu.

Güle güle kullan.
Bence tutma sapı devam ediyordur. Ölçü aletiyle bir devamlılık testi yapsan ortaya çıkar herhalde. Hatta tutma sapının diğer 2 uzatma parçasının devamı olduğunu düşünüyorum sadece üzerine tutma(elcik) eklenmiş gibi. Uzatma parçalarının ortalarındaki dokulu kısım bu düşünceye kapılmama sebep oldu.
evet buna dikkat etmemiştim ama gayet mantıklı. tek bir metal döküm yapıp bir tane harici uzatma, üstüne plastik kaplayıp tornavida sapı yapmış olabilirler.

- şimdi baktım iki parçanın uzunluğı epey farklı. aralarında 3cm kadar fark var. ama iletkenlik testini geçti.

Eğer Çin malı ise kesin fikir vermez. İki ayrı soket yapıp bunları ince bir tel ile birleştirmiş olabilirler :katil1:

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,951
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back