Magmaweld monostick 200İ ile amatör kaynak denemeleri

O fiyat aralığındakilerin hepsinin aynı sensör ve camı kullandığını tahmin ediyorum. Ürünler arasındaki esas fark kask ve kemeridir. Benim ilk aldığım maske bulabildiğim en ucuzdu ve gayet de işimi görüyordu.

Sanayide kendine kaynakçı diyen adamların çoğu kullanmıyor bu maskeleri :) . Konuştuğum bir tanesinin gerekçesi ağzında sigara ile çalışamamasıydı :cheeky1: . Ceplerinde hep göz damlası bulunur.
Ben ilk elektrod açarken demir dar olduğu için maske ile tuturamadim elektrodu bir anda ışık parladı maskesiz kaynak yapsam pert olurum 2 güne :katil1:

Bu maske geldi uafak bir deneme yaptım hava yağışlı dışarda kaynak yapamıyorum maalesef
IMG_20241204_181803.jpg

1733757929277.png

Kirmizi noktalar kaynasma yerleri fakat sari bolgelerin sonuca katkisi yok gorunuyor.

Kaynak yerini her durumda çok iyi temizlemen lazım.

Bir de acemiliği atlatana kadar kaynatılacak parçaları gazlı ocak alevinde ısıtmayı dene. Ön ısıtma uygulanmış bir iş parçası daha kolay kaynatılır.

Bu tip ince profilleri kaynatırken de boydan boya dikiş atmaman lazım. Atarsan mutlaka malzemeyi delersin. Onun yerine başa punta at, biraz bekle soğusun, sona punta at, biraz bekle soğusun, ortaya punta at. O üç tane punta gereken mukavemeti fazlasıyla sağlar.

2mm et kalınlığı 60A kaynak akımı ile sıra kaynak çektim 2.5mm rutil elektrod olmuş mu ?
IMG_20241214_162232.jpg

Forum istatistikleri

Konular
7,115
Üyeler
2,883
Son üye
alemrans

Son kaynaklar

Son profil mesajları

az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Back