semih_s
Hobici
Entegrelerin parça nolarından da baktım. Dediğim gibiler. Makine dijital kontrollü. Igbt'leri kontrol eden sinyal mcu'dan geliyor, primer akımı da akım trafosundan analog devrelerle filtrelenerek mcu'ya geliyor, voltaj geri beslemesi de aynı şekilde mcu'ya geliyor.
Kontrol kartını olduğu gibi kullanıp ekranı, tuşları ve enkoderi değiştirmeyi düşünüyorum. Bluepill ile yapılır gibi geliyor. Ama karttaki arm mcu 5v çalışıyor. Bu sıkıntı olabilir. Yarım kalmış 1-2 işim var sonra 1 haftamı buna ayıracağım. Ya nasip.
Stepperi da redüksiyonla kullanacağım. Adım kesikli hareketin etkisinin kaynakta görünmesi mümkün değil. Devir geri beslemesiyle dc motoru mcu ile kpntrol etmek mümkün ama stepper ile hız kontrolü çok daha kolay ve isabetli.step motorda da kaynakta çizgi çizgi iz olabilir belki, tık tık gidiyor ya.
Kontrol kartını olduğu gibi kullanıp ekranı, tuşları ve enkoderi değiştirmeyi düşünüyorum. Bluepill ile yapılır gibi geliyor. Ama karttaki arm mcu 5v çalışıyor. Bu sıkıntı olabilir. Yarım kalmış 1-2 işim var sonra 1 haftamı buna ayıracağım. Ya nasip.