Yok heves meves kaçmaz ne olacak anlat. Azıcık pis elektrik saçayım
. Ben bir aralar, alçaktan sürünürken bir kargo şirketinde çalışıyordum, lojistik mühendisliği yapma hedefim vardı, bence iyi de ilerliyordum. Zamanla şirketteki lojistik uzmanlarının son yıllarda işe başlayanlarının mevcut veya eski bölge müdürlerinin çocukları veya yakınları olduklarını fark ettim, kimisi askerlikleri tecilli olarak. Kısa bir süre sonra da işten ayrıldım
.
O da yapılmaz, kendi hesabına çalışmayan kaynakçı da fakir. Ama dur, sonra sonra dükkan açılır olur
.
kaynakçı embedded dev.'den çok para kazanıyor 20 santimlik bir radyatör su borusuna 1 punta atmaya 1500 lira alıyor öyle yabancı çarpılacak müşteri olmadığımız halde.
Günde 5 müşteriye punta atma gibi işler yapsa
ortalama 1200 aldığını düşünsek,
hafta sonlarıda kapatıyor olsun dükkanı,
20 gün ortlama günde 5 bin lira kazansa,
100bin lira para yapar 50sini giderlere çık 50 bin cebine kalıyor.
Yeni mezun veya 3-4 yıl tecrübeli embedded dev. 1600 dolar kazanamaz en güzel yerde haftada +10 saat mesai ile belki 1300-1400 kazanır.
Tabiki kaynkakçılık gömülü yazılımcılığı kıyaslamıyorum.
@semih_s abinin ricası üzerine torpil hakkında gördüklerim duyduklarımı anlatayım.
Bir araba almak istediniz çok güzel kredi ödeyecek gücünüz var internetten kredi hesaplarıda yaptınız evet ödeyebiliyorsunuz alacağınız aracıda buldunuz üstüne birde o araca dair masraflarıda hesap ettiniz evet! kalkabiliyorsunuz alatından kaldı birtek arabayı kendimize bağlamak için kapora vermek ve bankaya gidip kredi almak maaş bordomuzu cebimize koyduk varsa bir tane de tapuyu diğer cebimize koyduk girdik bankadan içeri.
Veznedeki yüzsüz-yüzsüz bizim evrakları inceleyen personel krediye uygun olmadığımızı kredi puanımızın düşük olduğunu söyledi birde kredi kartı daha fazla kullan diye tavsiye verdi yolladı bizi eve, giderken de satıcıyı arayıp kaporamızı geri istedik kapora paramızı kentkartımıza koyup otobüsle işe gidip gelmeye devam tarayıcı kısa yollarına eklediğimiz arabaları da kaldırıyoruz.
Aradan 3-5 ay geçiyor birisiyle tanışıyoruz cart-curt bank'da krediler bölümünde çalıştığını söylüyor hemen aklımıza geliyor ben kredi çekecektim puanım düşükmüş kredi vermediler, şu gün bilmem kim bankada yok o gün gel hallederiz diyor süreç baştan başlıyor araba bakıyoruz kapora atıyoruz yine cebimize lazım olması muhtemel olanları koyup gidiyoruz, tapuya gerek duymuyor bordoyu alıyor sadece krediyi alıyoruz hatta o bankanın sunduğu kasko ve sigortadan %40 indirimli faydalanıyoruz.
Tanıdığın olmadan ağız tadı ile borçlanamıyorusun bile.
Ben işe tanıdık sayesinde girmedim ama bunu yapan arkadaşım var çok çok büyük bir fabrikada elektrik bakımcı fabrika 4 vardiya esasıyla çalışıyor komşuları vardiya amiri gibi birşey normalde vardiyan kayarak ilerlersin ama bu arkadaşı öyle torpilli sokuyorlar ki işe yüksek mühendisin 4 vardiya düzeninde çalıştığı yerde sadece gündüze denk gelen 2 vardiyayı değişiyor gece vardiyasına gitmiyor yani onun ismi geceye yazılmıyor.