Motorobit Çilesi

sedat

Aktif Üye
Katılım
10 Ocak 2024
Mesajlar
310
geçen hafta motorobit den 150 Çeşit toplu direnç siparişi verdim. elimde her çeşit direnç olsun niyetiyle. Buraya kadar güzel. aynı gün kargo yazıyor sitede şu sate kadar sipariş olursa diye cuma verilen siparişi salı kargo ettiler. Bide pazartesi beni aradılar birkaç direnç çeşidi kalmamış iade mi edelim başka bişeymi sağolsunlar eksik yerine başka direnç istermisiniz diye sordular eklediler o güzel. Ama telefondaki bayana üstüne basa basa söyledim yollayacağınız dirençleri ohmuna göre ya poşetleyin yada direncin kağıdına yazın ki ben renk aramim direncin üzerinde istiflerken.

Neyse dün dirençler geldi koca kutu kutuyu açtım sanki ben 1/4 leri ayrı poşet, 1/2 leri ayrı poşet yap dedim. şimdi kaç gündür renklerine bak yerine koy perişan ettiler. çokmu zor en azından ucuna kac ohm olduğunu yazmak.

Yakışdıramadım motorobbit.

1708608212342.jpeg
Bunun gibi 2 torba tolusu direnç
 
Son düzenleme:
Hoparlörleri balık istifi gönderenler de var. :kotek1:Yada so8 yada daha küçük kılıftaki smd çipi kilitli poşetin içine diğer malzemelerin yanına atıp gönderen de.:oluat:

Konu ile bağımsız olarak yeni emoji paketleri eklenmiş. @taydin teşekkür ederiz.
 
Her direnç değeri çeşidini ayrı ayrı kutulara mı koymak lazım? Kaç kutu gerekir bu iş için, diğer elemanlar da var nasıl çıkılır işin içinden?
 
Uzuldum sorun yasamanizda 10'un uzerinde siparisim var , benim tarafimda guvenilir sorunsuz firmalar arasinda ama demek ki arada sorun da denk geliyormus.
 
Her direnç den en azından onlarca sipariş verdiniz.Ayrı poşette olsa dahi renklerine bakıp kutularına koyacaktınız.Aynı poşette karışma ihtimali zaten yok..Dolayısı ile aynı kutuda olmasını sorun görmedim..Eğer dirençlerin bir bacağı şeritden ayrılmış ,birbirine çok karışmış ve geçmiş ise ,evet bu sorun olabilir.Buna dikkat edilmesi gerekir.Beşerli gurup yapıp bunlar posetlere konabilir.Kolay gelsin.
 
Firmanın paketleme konusunda belirli bir standartı yoksa çalışanın kolayına nasıl geldiyse öyle yapmıştır.
 
Çok güzel bir çekmece seti. Sana bir öneride bulunayım. Bunları dolap rafına diklemesine yerleştir yan yana. Böylece çok daha fazlasını sığdırmış olursun.

Bende bir tane öyle grup çekmece var. Ondan üç tane daha alıp aşağıdaki dolaba diklemesine yerleştireceğim.

1708599506533.jpeg
 
Her çekmeyeceyi de ikiye bölüp önüne karbon direnç, arkasına metalfilm dirençleri koydum. Tüm standart E24 dizilimi dirençler için 90 kutu gidiyor. Eğer elinde hiç direnç yok, yeni alıyorsan, karbon direnç alma, sadece metalfilm al.

1708599686265.jpeg
 
Her çekmeyeceyi de ikiye bölüp önüne karbon direnç, arkasına metalfilm dirençleri koydum. Tüm standart E24 dizilimi dirençler için 90 kutu gidiyor. Eğer elinde hiç direnç yok, yeni alıyorsan, karbon direnç alma, sadece metalfilm al.

30803 eklentisine bak

bu kutu mu önerdiğin ?
 
Abi o kadar direnc almissan en kucukleri nasil ayirdin , 0.33Ω , 0,01Ω nasil ayirdin, Cok gelismis bir multimetren var sanirim. Yoksa ben komple iade ederdim.
 
Abi o kadar direnc almissan en kucukleri nasil ayirdin , 0.33Ω , 0,01Ω nasil ayirdin, Cok gelismis bir multimetren var sanirim. Yoksa ben komple iade ederdim.
O işi doktor arkadaşımın laboratuvarında ki mikroskop ile renklerrini belirlemeye çalışacağım onu gören göz varsa helal olsun.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,848
Mesajlar
99,750
Üyeler
2,482
Son üye
ilker29

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top