iş disiplinini hiç kaybetmeyen firma robotistan. onların da aynı ürün olmasına rağmen fiyatları daha pahalı.
nasıl yorumladığınız önemli. ben burada pahalı kelimesini olumsuz olarak kullanmıyorum. pahalı demek fiyatı diğer bir fiyata göre yüksek demektir. fahiş fiyatla satıyorlar deseydim bu olumsuz olurdu.Ben bu firmaların hiçbiri hakkında birkaç sipariş dışında yoğun ticaret yapmadım dolayısıyla doğrudan bir tecrübem yok. "Pahalı" tanımına istinaden şunu belirtme ihtiyacı hissettim.
Toplamda bozuk ürün iteleme + usulsuzlük + sağlam ürünlerin maliyetiyle, işini düzgün yapan firmanın üstlendiği bozuk ürünlerdeki fire payı, usulune uygun ticaretin ek maliyeti ile nasıl aynı olsun?
Bu ikisini karşılaştırıp işini düzgün yapan adama "pahalı" demek doğru bir yaklaşım değil. Belki düzgün iki firma arasındaki rekabete göre fiyattın ucuz-pahalı olduğunu söylemek daha uygun olur.
Bu durum şu açıdan bence çok önemli. Doğru karşılaştırma yapmadığımızda, müşteri olarak da uzun vadede bindiğimiz dalı kesmiş oluyoruz. Düzgün iş yapan firmaya "pahalı" dersek potansiyel müşterilerce tercih edilmez, bu durumda ortalık düzgün iş yapmayan firmalara kalır...
E-komponent tan bir alis veris yaptim, varya helal olsun. Bugun beni arayip dedilerki urunler geldi, sizin belirttiginiz adrese mi gonderelim yoksa baska bir adrese mi dediler, Dedim yuhh. Hemen yeni adres verdim. 10 numara 5 yildiz.