Motorobit Çilesi

Plastiğe istedikleri parayı vermek zoruma gidiyor. Mecbur değilsem ederinden fazla istenen hiç bir şeyi almıyorum. Param olsa da almıyorum.
Boyle bir sey di 500 tl di , ama kalmamis. Ben boyle bir sey diyordum. Sicakligi da iceride tutar diye.
 
Özdisan, Empa, Ekom gibi firmalar dışındaki firmaların neredeyse tamamı etiketlemeden ve düzgün ayırmadan yolluyor.

Robolink Market bu konuda yine ayrı ayrı poşetleyip barkod yapıştıran güzel örneklerden.
o şekilde olunca da, özellikle adet az çeşit çok olunca bir sürü poşet yırtıp atıyoruz. çöpe atılıyor, geri dönüşmüyor.
şöyle bir şey yapsalar,
mesela bu kutu organizer 20 liraya satılıyor Maliyeti 10 lira falandır belki de o kadar bile yoktur. daha küçükleri de iş görür. siparişi verirken paketleme seçeneği sunsalar. isteyene malzemeleri organizerin içinde gönderseler. 10 liraysa beşi bizden beşi onlardan gitse. hem onların poşetleme derdi olmaz hem bizim ucuza organizerimiz olur yıllarca kullanırız, hem de kargoda malzemelere zarar gelmez. ayrıca hep beraber doğaya verdiğimiz zararı minimuma indirmiş oluruz.
Screenshot_20240223-013834_Chrome.jpg
 
Bende diyorum Abimin sesi niye cikmiyor? Adam mesgul :katil1:
 
Oooo o alt sol köşede bir freon tüpü görüyorum. Tam benlik.

Sağ üstte de bir lipo şarj aleti görüyorum hemde kallavi. Modelcilik merakı var mı?
 
Sen kalk 30 - 40 bin liralık cihazlardan al atölye kur, sonra sana saatlerce 0.25 kuruşluk direnç dizdirsinler. :katil2:
 
Lisedeyken okul çıkışı sıklıkla itfaiye meydanındaki hurdalığa, oradan da Konya sokağa giderdik. Konya sokak esnafına "Çeyrek watt'lık dirençlerin hepsinden beşer tane" deyince fena bozuluyorlardı. :gulus1:
 
Lisedeyken okul çıkışı sıklıkla itfaiye meydanındaki hurdalığa, oradan da Konya sokağa giderdik. Konya sokak esnafına "Çeyrek watt'lık dirençlerin hepsinden beşer tane" deyince fena bozuluyorlardı. :gulus1:
Aliexpress satıcısından smd kit alıyordum. Açıklamaya "bunları bir araya getirene kadar anam ağlıyor, sakın şundan daha az şundan daha çok koy demeyin" mealinde uyarı yazmış. Aynı siniri o açıklamada görebiliyordum, demek ki evrensel :D
 
Sedat abi sen ayirma isinde iyiymissin. :katil1:
 
Çinden SMD 0402 serisi direnç kondansatör defterleri aldım, onları işe yarıyor. Üzerinde çalıştığım devrelerde bunlardan var.

Bu çekmecedekiler de deneyler için işe yarıyor, breadboard'da devre kuracağım zaman. Belki ileride karbon olanları kaldırırım, çok fazla var onlardan.
402 icin linkleri var ise cok hora gecer :olimpik1:
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,926
Mesajlar
101,237
Üyeler
2,504
Son üye
yaxe22

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
Back
Top