volta
Kıdemli Üye
Elimdeki Uni-t UT612 LCR Metre'nin yazılımını ilk defa ölçüm yaparken kullanayım dedim. Daha önce sadece LCR Metre yazılıma bağlanıyor mu diye kontrol etmiştim. Sorunsuz bağlanmıştı. Şimdi cihaz yazılıma bağlandıktan sonra ölçüm yaparken belki 1-2 dk sonra yazılım tamamen kapanıyor. Bende genel bir multimetre/lcr metre yazılımı arayışına başladım. Sigrok var, ona baktım ama onda osiloskop, logik analyzer vs için pulseview diye arayüzlü bir program var. Sanırım bu tip cihazların dışındakiler sadece komut satırı üzerinden veri akışı sağlıyor. Labview'e bakayım dedim onun mevzusunu tam anlayamadım. Sanırım cihaz bağlayabilmek için araya bir cihaz gerekiyor. Ama tam emin değilim. Yükleyip oturum açmak bile bayağı uğraştırdı zaten. Sizden multimetre- lcr metre falan bağlanacak bir yazılım tavsiyesi istiyorum. Aslında sigrok projesi iyi gibi duruyor. Bayağı bir cihaza destek veriyor ama arayüz desteği her cihaz için yok sanırım. sigrok-meter diye birşey var ama o da sadece linux için var anladığım kadarıyla. Normalde linux kullanıyorum ama bu atölye bilgisayarına windows kurdum ki linux versiyonu olmayan yazılımları da kullanayım diye. Bu sefer de windows versiyonu olmayan programla karşılaştım . Sigrok'un alt projesi smuview varmış birde onu deneyecem. Farklı önerilere açığım.
sigrok
sigrok.org
sigrok-meter - sigrok
sigrok.org
SmuView - sigrok
sigrok.org
Son düzenleme: