Multimetre + osiloskop

Sokisati

Üye
Katılım
24 Şubat 2024
Mesajlar
24
Gömülü sistemlerde ilerlemek istiyorum, bu yüzden Arduino Uno -> ESP32 -> RPI Pi 3 (RPI Pi OS Lite 32-bit) serüvenime STM32 ile ilerlemek istedim. Fakat elimdeki yarı-bozuk multimetre artık işimi görmüyor, ve PWM, I2C vb. sinyalleri incelemek ve gerektiğinde debug etmek istiyorum. Bunun için osiloskopa ihtiyacım var fakat KYK yurdunda kalıyorum ve osiloskop koyacak yerim yok masamda. Ayrıca multimetre özellikleri de olan bir cihaz istiyorum (kısa devre testi gibi).

Biraz araştırdığımda bu ikisinin tek cihazda toplandığı modeller gördüm fakat youtube videolarını izlediğimde kafam çok karıştı. Çok olumsuz yorumlar gördüm. Siz ne düşünüyorsunuz? 6k TL bütçem var. Bu bütçeye göre bildiğiniz en kaliteli model nedir?
 
Hocam Merhaba bu zorlu yolda başarılar dilerim.
bütçenizin baya üstünde ama bi değerlendirmenizde fayda var.
Analog Discovery 3 akademik indirimden de yaralanırsınız hiç de yer kaplamıyor.
  • Oscilloscope
  • Waveform Generator
  • Power Supplies
  • Voltmeter
  • Data Logger
  • Logic Analyzer
  • Pattern Generator
  • Static I/O
 
Böyle bir ortam için ilk akla gelen Analog Discovery 3 oluyor. Bende aynısını yazacaktım ama bütçenin iki katı.

Elinde sadece multimetre mi var? Ne var ne yok, marka model ile listelersen belki faydalı alternatif birşeyler çıkabilir.

Sanıyorum sen OWON hds242s gibi cihazlara bakıyorsun. Doğru mu?
 
Hocam büyücü gibisiniz, bu sekmeyi açmadan önce tam da o modele bakıyordum.
Şuan elimde her yerde satılan o ucuz dikdörtgen (100-200 TL'lik) avometrelerden var.
 
Baktığım dediğinize, gerçekten çok güzel ekipman ama maalesef çok pahalı geliyor. Keşke ekonomimiz güçlü olsaydı da bütçe hesapları yapmak yerine Avrupalı/Amerikalı gençlerin yaptığı gibi şuan kullanma ve öğrenme aşamasında olsaydım :kahve_ic:
 
Hocam büyücü gibisiniz, bu sekmeyi açmadan önce tam da o modele bakıyordum.
Şuan elimde her yerde satılan o ucuz dikdörtgen (100-200 TL'lik) avometrelerden var.

Bu OWON hds242s cihazlardan forumda birkaç kişide var. Ben geçenlerde hareket halinde yanımda bazı ekipmanları taşıyabileceğim çanta yapmak istediğimde elinde olan bir arkadaşım tavsiye etmedi. Forumu bir araştir istersen memnun mu değiller mi fikrin olur.

Baktığım dediğinize, gerçekten çok güzel ekipman ama maalesef çok pahalı geliyor. Keşke ekonomimiz güçlü olsaydı da bütçe hesapları yapmak yerine Avrupalı/Amerikalı gençlerin yaptığı gibi şuan kullanma ve öğrenme aşamasında olsaydım :kahve_ic:
Bu iş halamın bıyıkları olsaydıya kadar gider. Her avam bu söylemde bulunabilir, bence değer katmak için çözüme odaklanmalısın.

En azından yarı paran var. Üzerini tamamlamaya ya da başka alternatiflere odaklan.

Hatırladığım kadarıyla teknofest'e filan katıldığınız ekibiniz vardı. Oradaki bağlantılarından sponsor filan bulunabiliyor mu? Aktif takip etmiyorum ama benim bildiğim bazı mühendislik firmaları oralarda ciddi sponsorluklar verdi.
 
Bu OWON hds242s cihazlardan forumda birkaç kişide var.
@Ahmet de vardı. Pil durumu haricinde severek kullanıyordu. Hatta Fluke'un bir modeli ile karşılaştırmasını yapmıştı.
Kulağı çınlarsa belki konuya dahil olur. :saril: :saril: :pillowfight1: :pillowfight1:
 
Keşke ekonomimiz güçlü olsaydı da bütçe hesapları yapmak yerine Avrupalı/Amerikalı gençlerin yaptığı gibi şuan kullanma ve öğrenme aşamasında olsaydım :kahve_ic:

Sorunlar seni yıldırmamalı. Profesyonel iş hayatına atıldığın zaman da farklı sorunlar çıkacak karşına, her zaman çözüm odaklı düşünmen lazım. Ailene söyle sana güzel bir 12 bit osiloskop alsınlar. Eğer ailede de maddi durum iyi değilse o zaman tek çare Hantek 2C10 kalıyor. Bir de UNI-T UT89X veya XD aldınmı işe koyulabilirsin.
 
Ailene söyle sana güzel bir 12 bit osiloskop alsınlar.
12 bit demişken hocam Keysight HD3 gördünüz mü bu fiyatla bi miktar rekabetçi olmuş Keysight.Tabii opsiyonlara bakmıyoruz :D
 
Adalm2000 var. Aslına bakarsan Analog Discovery ile aynı tasarımcının elinden çıkmış gibi görünüyor. (Belki tamamen aynı)

Bildiğim kadarıyla Analog Discovery'de de Analog Devices'in çiplerini kullanıyor. Ama aynı yazılımı kullanmıyorlar. Analog Discover'nin yazılımı daha esnek ve daha iyi.




Digikey fiyatı uygun gibi görünüyor. Akademik fiyat talep edebilirsin belki.



 

Keşke o fiyata yakın Türkiye'den alınabilse ... Bunu Türkiye'ye getiren elektrovadi'deki ESKİ fiyat 11500 TL. Bu durumda analog discovery 3 daha avantajlı oluyor. Hem teknik özellikleri benzer hem de birçok ilave test, ölçüm ve öğrenme olanağı sunuyor.

 
Analog Discovery 3 alacaksan BNC adaptörünü de almanda fayda var. Hem kullanıımı çok kolaylaştırıyor hem de çok daha fazla bant genişliğine imkan sağlıyor.

1726653492694.png
 
Valla hiç mantık yapmadı bana. %20 KDV ve %30 ÖTV (Avrupa bölgesi) zaten 6500 tutuyor. Kesin emin olmak lazım gümrük işinden, çünkü bu ticari kabul edilecektir.

Buradaki rakam nihai ödeyeceğiniz tutar. Gümrük falan yok Türkiye stoğundan alır gibi alıyorsunuz.
 
Fakat bu scopun 100Ms 10Mhz oldugunu goz ardi etmeyelim. (Ogrenci isi.)
 

Forum istatistikleri

Konular
6,581
Mesajlar
111,699
Üyeler
2,695
Son üye
Naq

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back
Top