volta
Kıdemli Üye
Bu şarj aletleri zaten daha ziyade lipo pil şarj etmek için kullanılıyor. NiMH falan diyince heralde şarj ediyordur diye düşündüm.
Bu şarj aletleri zaten daha ziyade lipo pil şarj etmek için kullanılıyor. NiMH falan diyince heralde şarj ediyordur diye düşündüm.
Ederde sabit akimla pil sarj edersen cabuk bozuluyor. Akilli sarj cihazlari zamanla akimi dusuruyorlar. Yuksek akimla baslayip 0'a cekiyorlar.9v ni-mh veya ni-cd bir pil i KORAD ile sarj edilemez mi? Akim sinirlandirilip mesela. Voltaj sabit.
Ben bir 9v parcalamistim 6 tane ufak parca cikmisti.Bu 9V NiMH için datasheet de yok. Ama NiMH için 1S 1.2V olduğunu biliyorum. O zaman bu pil 8S mi oluyor? (9.6V) Eğer 8S ise o zaman SkyRC e450 bunu yapabiliyor.
Yapamaz. Her S icin ara uc vermek gerek. Napcaz, pile igne mi batircaz. Bu alltaki hepsini sarj ediyormus ama.Bu 9V NiMH için datasheet de yok. Ama NiMH için 1S 1.2V olduğunu biliyorum. O zaman bu pil 8S mi oluyor? (9.6V) Eğer 8S ise o zaman SkyRC e450 bunu yapabiliyor.
çoğu 8.4voltturBu 9V NiMH için datasheet de yok. Ama NiMH için 1S 1.2V olduğunu biliyorum. O zaman bu pil 8S mi oluyor? (9.6V) Eğer 8S ise o zaman SkyRC e450 bunu yapabiliyor.
nikel pillerde sağlıklı bir şarj için deltaV algılaması dedikleri bir olay var pili şarj ettikçe voltajı artar bir noktada hafifçe azalır (delta V dedikleri yer) orada şarjı kesmek lazım. kaliteli cihazlar muhtemelen bunu takip ediyorVoltaji sabit yapinca KORAD da akim dusuyor belli sure sonra akim sifir oluyor. ornegin 12 volt vlra icin 14 volt ve 2A ile baslarsan belli sure sonra voltaj sabit ve akim duserek 0 a yaklasiyor.
Bunun icinde minnak alti tane pil var, seri bagli. Ama internette soyle yapiyorlar. 9V piller bitince icini bosaltip 400mA Lipo pil, TP4056 sarj devresi ve minnak boost converter sikistiriyorlar icine. oluyor sana sarjli 9V pil. Fiyati da 100 TL gibi tutuyor iste.9v nimh 200mah dan daha buyuk bir kapasite gormedim, inanilmaz dusuk degil mi?
KORAD bunu takip ediyor olabilir mi?nikel pillerde sağlıklı bir şarj için deltaV algılaması dedikleri bir olay var pili şarj ettikçe voltajı artar bir noktada hafifçe azalır (delta V dedikleri yer) orada şarjı kesmek lazım. kaliteli cihazlar muhtemelen bunu takip ediyor
Li-ion diye düşünüp cevap vermiş. NiMH diye sormak lazım sanırım.ChatGPT ye sordum. Piyasadaki şart aletleri hep S li. 9V pili nasıl şarj edeceğiz diye. Bana 2.43 S olan şarj cihazı kullanmayı önerdi
28392 eklentisine bak
onu bilmiyorumKORAD bunu takip ediyor olabilir mi?