Multimetreyi süper kapasitör ile çalıştırmak

şarj protokollerini biliyorsan, hakkaten programlanabilir güç kaynağı ve bir linux shell script ile yapılabilir tabi.
Bu konuda derli toplu bilgi bulabileceğimiz bir kaynak var mı acaba? Bi ara bakmıştım pek birşey bulamamıştım. Bazı şeyleri doğru aramak gerekiyor ya. Belki doğru arayamadım.

Şöyle şeyler var. Bir inceleyin isterseniz. Benzerleri aliexpresste gırla. Özellikle imax olan çok popüler. Tabii bu çakması. Orjinali biraz daha pahalı.

Bu çok iyiye benziyor. 9V pili şarj edebildiğini nereden anlıyoruz?

Bu konuda derli toplu bilgi bulabileceğimiz bir kaynak var mı acaba? Bi ara bakmıştım pek birşey bulamamıştım. Bazı şeyleri doğru aramak gerekiyor ya. Belki doğru arayamadım.

Kaliteli 18650 lerin datasheet'i oluyor. Orada ayrıntılı şarj profilini veriyorlar. Eğer çin malı birşey varsa ve datasheet yoksa, artık kaliteli datasheet bilgilerine göre gidiyorsun herhalde.

Bu çok iyiymiş gerçekten. Şöyle her türlü pili (NiCd, NiMh, Lityum) her türlü form faktöründe ve her türlü voltajda şarj eden bir üniversal şarj aleti var mı bildiğin?
litokala engineer lii-500

1 yil i gecti bunu kullaniyorum. Diger butun cihazlari raf a kaldirdim. isinize yarar mi bilemem. eger dogruysa pil in ic direnci dahi olculuyor.

Bu çok iyiye benziyor. 9V pili şarj edebildiğini nereden anlıyoruz?
Onu tam bilmiyorum genelde aşağıdaki gibi hücre bazında bilgi veriliyor. Belki buradan birşeyler çıkar.

Screenshot from 2024-01-03 23-20-28.png

Hee,

Heee, satici yanlis bilgi vermis o zaman. Ureticinin kendi sayfasinda sadece LiPo diyor cunku. Bir de "discontinued" demis zaten.:tamam1

Bende şimdi farkettim. Bilgisini verdiği şu. Birde bu daha ucuz :)

Yalnız bu cihazlarda pil bilgisini hücre sayısı bazında vermiş. Lipo için tamam 3.7 ile çarp ama ni-cd ni-mh için ne yapacağız 1.5 ile mi çarpacağız. O zaman 9V 6S mi oluyor ? Kafa karıştırıcı biraz.

Bunlar hep 1S 2S 3S ... şeklinde şarj ediyor. O zaman 9 V için gene bizim iş linux script'e kalıyor :)

Veya şu şarj cihazını tavsiye etmiş pilburada

1704313913618.png

9v ni-mh veya ni-cd bir pil i KORAD ile sarj edilemez mi? Akim sinirlandirilip mesela. Voltaj sabit.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
6,975
Üyeler
2,834
Son üye
Tulpar

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back