Neden overunity makinelerin çalıştığını anlayamayıp enerji üretmenin imkansız olduğunu düşünüyorsunuz?

İnsanlar belirli bir hakim görüşe inanıp aksi mümkün olsa ortaya çıkardı gibi bir mantıkla halen termodinamik yasalarının kesinliğine ve enerjinin yoktan var edilemeyeceğine inanmaktadırlar ancak şu belirteceğim konulara da dikkat çekmek istiyorum.

1. Şu ana kadar free enerji üreten bir makine yapılamadı.
Hayır arkadaşım defalarca yapıldı ancak sen bunlara rağmen hiç araştırmadan sorgulamadan yapılamayacağı düşüncesine bilimin destek verdiğini düşünerek sahip çıkıyorsun.
2. Yapılmış olsaydı herkes bilirdi ve yapan da zengin olurdu.
Yapılıyor ancak herkes öğrenemiyor çünkü ilk öğrenen kişiler düşüncelerini kolay terk edemeyip free enerji üreten makinenin mucidini sahtekarlıkla suçluyor. Olay mahkemeye intikal ediyor ve bilir kişi cihazı incelemeden salt termodinamik yasalarını referans göstererek bunun imkansız olduğunu belirtip cihazın mucidinin ceza almasına sebep oluyor. Bu konuda o kadar çok vukuat var ki hangi birini anlatalım. Diğer yandan konu bu kadar örselenirken böyle bir cihaz yaptığınızda zengin olamıyorsunuz çünkü mahkemelere yapılan şikayetler dolayısıyla bunu başarmış firmalar rahat bırakılmıyorlar. Ürülerini pazara çıkaramadan kapanmak zorunda kalıyorlar.
3. Bilim bazen bu makinelerin varlığını kabul eder gibi oluyor ancak aksi yöndeki iddiaları güçlendirmek için karteller üniversitelerde bu konudaki tezleri ve teorileri aşırı bütçe ile destekliyor. Çünkü bunun fark edilmesi kendilerinin sonları olacak. Diğer yandan free enerji konusunda yapılmış bilimsel tezleri ve buluşları bilim camiası dışlıyor ve bu konuda makale ya da tez yayınlamış bilim adamları bu tepkilerden korkup geri çekiliyorlar. Aksi durumda kariyerleri ciddi tehlike altına girmiş olacak.
4. Enerji vardan yok, yoktan var edilemez gibi bir düşünce temelde teolojik görüşlerle de çok ciddi şekilde paralellik gösteriyor ve buna inanan kişiler inançları dolayısıyla aksi kanıtlanmasına rağmen bu düşünceyi aşırı sahipleniyorlar ve bu buluşlar yukarıda saydığım diğer sebeplerle yaygınlaşamıyor.

Yüzlerce örnek var arkadaşlar. Sadece KPP Rosch firmasının ürettiği Kinetik Power Plant isimli cihaz bile bunu kanıtlamaya yetecekken halen daha bu konu aydınlanamadı ve ben bu konuda çok üzülüyorum. Onca mühendisin bilim adamının çalışmaları yok sayılıyor ve bir din gibi aksi yöndeki iddialar destekleniyor.

Görüyorsunuz bizler o kadar azınlığız ki bu forumda benden bir başkası böyle iddialarda bulunmuyor ve bu da yanlış oldukları yönündeki inancı güçlendiriyor ancak emin olun er ya da geç bu gerçeği sizler de öğreneceksiniz.

Bunların dışında sayacağım en önemli neden ise bu çalışmaları bilmiyor ve araştırmıyor olmanızdır.

Şu isimleri mutlaka araştırın ve bu mucitlerin icatları hakkında bilgi sahibi olun.

Thomas Henry Moray
Tariel Kapanadze
Stanley Meyer
Nicola Tesla
John Bedini
John Searl
Johannas Bessler (nam-ı diğer Orffyreus)

Şu belgeseli başından sonuna izlemenizi tavsiye ederim ve free enerji konusunun anlatıldığı kısma özellikle dikkat kesilin. Belgesel sadece free enerji konusunda değil pek çok komplo teorisi diyeceğiniz gerçekleri gözler önüne seriyor ve muhteşem bir belgesel!

@ayhanarican, o makineyi sen yaptın mı?
Hayır ben yapmadım başkaları yaptı ve benim görevim ve misyonum da yapılan bu çalışmaları duyurmak. Herkesin bir görevi misyonu vizyonu var. Benimki de bu! Ama çok ısrar ederlerse o kadar çok sistem inceledim ki temel prensiplerden biri ile başarı ile bir cihaz da yapabilirim ancak buna zamanım ve bütçem yok. Destek olurlarsa neden olmasın!

Peki sen halen neden yapılmadığını ve yapılamayacağını düşünüyorsun? Tüm hepsini inceledin mi? Swarm behaviour olgusuna mı güveniyorsun? Buna gerekçe olarak hangi teoriyi gösterirsin? İstersen termodinamik yasalarını beraber inceleyelim ve aslında iddianızın ne kadar boş olduğunu anlayın!

Hayır ben yapmadım başkaları yaptı ve benim görevim ve misyonum da yapılan bu çalışmaları duyurmak. Herkesin bir görevi misyonu vizyonu var. Benimki de bu! Ama çok ısrar ederlerse o kadar çok sistem inceledim ki temel prensiplerden biri ile başarı ile bir cihaz da yapabilirim ancak buna zamanım ve bütçem yok. Destek olurlarsa neden olmasın!

Peki sen halen neden yapılmadığını ve yapılamayacağını düşünüyorsun? Tüm hepsini inceledin mi? Swarm behaviour olgusuna mı güveniyorsun? Buna gerekçe olarak hangi teoriyi gösterirsin? İstersen termodinamik yasalarını beraber inceleyelim ve aslında iddianızın ne kadar boş olduğunu anlayın!
Çalışan küçük bi numune yapmayada mı gücün yok. :)

Free enerji (yoktan var etme) yalnızca kendi sütünü içerek hayatta kalmaya çalışan ineğe benzer.

Hadi diyelimki dışarıya enerji verebilen bir makina var. Bu enerji miktarını ne belirliyor? Bunun teorisi nedir? Bir tane makina yapıp tüm dünyayı besleyelim.

Sizin durum buna benziyor kusura bakmayın.

imkansız, hiç olmaz demiyorum ama senden de en azından ilk hareketi verdikten sonra hiç durmayan bi (iş yapmayan) oyuncak yapmanı bekliyorum.

Çalışan küçük bi numune yapmayada mı gücün yok.
İşin teknik ve kabul edilebilir bir çıktı vermesi için çok küçük modeller işe yaramıyor ancak belirli bir büyüklükte yapılınca daha kaliteli hasat yapılabildiği için başarılı sonuçlar alınabiliyor ama benim de bütçem uygun büyüklükteki bir sistem için yeterli değil! Beni karıştırmayın! Hiç mi merak etmiyorsunuz acaba gerçekten yapıldı mı diye? Gerçekten tüm hepsini didik didik edip araştırdınız mı? Hayır ama fikriniz var, benim emeğime ayıp ediyorsunuz

İşin teknik ve kabul edilebilir bir çıktı vermesi için çok küçük modeller işe yaramıyor ancak belirli bir büyüklükte yapılınca daha kaliteli hasat yapılabildiği için başarılı sonuçlar alınabiliyor ama benim de bütçem uygun büyüklükteki bir sistem için yeterli değil! Beni karıştırmayın! Hiç mi merak etmiyorsunuz acaba gerçekten yapıldı mı diye? Gerçekten tüm hepsini didik didik edip araştırdınız mı? Hayır ama fikriniz var, benim emeğime ayıp ediyorsunuz
Benim araştırdıklarımın hepsi hileli çıktı. :)

Benim araştırdıklarımın hepsi hileli çıktı.
Thomas Henry Moray'ın cihazının hilesi nedir? Bahsedildiği gibi nükleer mi? Ya John Bedini'nin, Tariel Kapanadze'nin, Orffyreus'unki Youtube'da izlediğiniz sazan videolarından bahsetmiyorum. Kalıcı çalışmalardan bahsediyorum. Bunları hiç duymadıysanız belli ki hiç araştırmamışsınız.

Thomas Henry Moray'ın cihazının hilesi nedir? Bahsedildiği gibi nükleer mi? Ya John Bedini'nin, Tariel Kapanadze'nin, Orffyreus'unki Youtube'da izlediğiniz sazan videolarından bahsetmiyorum. Kalıcı çalışmalardan bahsediyorum. Bunları hiç duymadıysanız belli ki hiç araştırmamışsınız.
Onların hilesi cihazlarını açıp göstermemeleri :)

Parayı hangi IBAN'a gönderiyoruz? :yerlereyat1:

Bu isimlerin tamamı “alışılmış fiziğin ötesinde enerji / hareket üretimi” iddialarıyla anılan, çoğu zaman “free energy – overunity” (girdiğinden fazla enerji üreten sistemler) tartışmalarının merkezinde yer alan kişiler. Kısaca tek tek ve ortak noktalarıyla özetleyeyim:

Ortak Tema​

• Klasik fizik yasalarına (özellikle enerji korunumu) aykırı veya sınırda görünen iddialar
  • Çoğu:
    • Devlet / büyük şirketler tarafından bastırıldığını iddia etti
    • Çalışmalarını tam ve bağımsız şekilde doğrulatamadı
    • Patent, halka açık deney veya tekrarlanabilir sistem konusunda sorun yaşadı
  • Bu yüzden bilim dünyasında kabul görmediler, ama alternatif enerji meraklıları arasında efsaneleştiler

Kişi Kişi Kısa Açıklama​

Nikola Tesla

• Bu listedeki en gerçek ve bilimsel olarak kabul edilen kişi
  • AC elektrik, motorlar, bobin, radyo temelleri
  • Ancak:
    • Kablosuz enerji, dünya rezonansı gibi kanıtlanmamış fikirleri de vardı
  • Sonradan bazı kişiler onun adını kullanarak abartılı iddialar ortaya attı

Thomas Henry Moray

• “Moray Radiant Energy Device”
  • Ortamdan (radyo dalgaları / kozmik enerji) enerji topladığını iddia etti
  • Cihaz:
    • Bağımsız testlerden geçemedi
    • Çalışır hâli kamuya açık olarak çoğaltılamadı

Tariel Kapanadze

• Gürcistan
  • Tesla prensipleriyle:
    • Topraklama + bobin + rezonans
    • Harici güçsüz çalışan jeneratör iddiası
  • Videolar çok, net teknik açıklama yok
  • Gizli kablo / kapasitör iddiaları hep gündemde

Stanley Meyer

• “Su ile çalışan araba”
  • Aslında iddiası:
    • Suyu çok az enerjiyle hidrojen-oksijen ayırmak
  • Bilimsel testlerde:
    • Enerji kazancı gösterilemedi
  • Mahkeme kararıyla dolandırıcılık hükmü verildi

John Bedini

• En “yumuşak” iddiaya sahip olanlardan
  • Manyetik motorlar, puls devreleri
  • Bazı devreleri:
    • Batarya desülfasyonu gibi konularda gerçekten işe yarar
  • Ancak:
    • Net overunity kanıtı yok

John Searl

• “Searl Effect Generator (SEG)”
  • Dönen manyetik disklerle:
    • Anti-gravite + sınırsız enerji iddiası
  • Hiçbir bağımsız doğrulama yok
  • Tamamen teorik ve gösteri seviyesinde kaldı

Johann Bessler (Orffyreus)

• 1700’ler
  • Sürekli dönen mekanik çark
  • Uzun süre kapalı odada döndüğü iddia edildi
  • Ama:
    • Mekanizma asla gösterilmedi
    • Modern analizler hile ihtimalinin çok yüksek olduğunu söylüyor

Kısa Gerçekçi Değerlendirme​

• ⚠️ Bugüne kadar, bağımsız, açık, tekrarlanabilir ve ölçümlü olarak:

Enerji korunumu yasasını aşan tek bir cihaz bile doğrulanmadı
  • Ama bu kişiler:
    • Rezonans
    • Enerji verimliliği
    • Elektromanyetik etkileşimler
      gibi konularda merak uyandırıcı fikirler ortaya koydu

Onların hilesi cihazlarını açıp göstermemeleri
Sadece Orffyreus göstermek istemedi diğerleri gösteriyor ve her türlü bilgisini de paylaşıyorlar. Daha önce sizlerle paylaştım. Bilmiyorum bu forumda mı ama değilse kontrolkalemi.com da paylaşmışımdır. Bu insanlar öfkeyle şiddetle örseleniyorlar ve bu insanlar çok sakin ve düzgün insanlar olmalarına rağmen sahtekarlıkla suçlanıyorlar. Belirli olgulara karşı hep bir ağızdan aynı şekilde davranan primatlar gibiler. Asla bunun anlaşılmasına fırsat vermediniz ve halen daha aynı şeyi yapıyorsunuz. Biriniz de demiyor ki KPP Rosch cihazı ne yapıyor ne kadar enerji üretiyor? Bunu nasıl başarıyor gibi insanca yaklaşarak konuyu aydınlatmama yardımcı olmuyorsunuz?

Son düzenleme:
Bizler bagnaz yobaz adamlarik. Bahsettigin konulara inanmayuk

Neden bu konuyu chatgpt vs ile tartismiyorsun?
Değil misin? O zaman neden beni makinelerle yalnız bırakıyorsun? Neden tartışarak daha fazla detay aktarabilmeme yardımcı olmuyorsunuz? Elbette LLMler çok düzgün şekilde benimle bu konuyu tartıştıklarından sonunda temel prensipleri anlayarak kabul ediyorlar ama insanlar neden bunu yapamıyor?

Sadece Orffyreus göstermek istemedi diğerleri gösteriyor ve her türlü bilgisini de paylaşıyorlar. Daha önce sizlerle paylaştım. Bilmiyorum bu forumda mı ama değilse kontrolkalemi.com da paylaşmışımdır. Bu insanlar öfkeyle şiddetle örseleniyorlar ve bu insanlar çok sakin ve düzgün insanlar olmalarına rağmen sahtekarlıkla suçlanıyorlar. Belirli olgulara karşı hep bir ağızdan aynı şekilde davranan primatlar gibiler. Asla bunun anlaşılmasına fırsat vermediniz ve halen daha aynı şeyi yapıyorsunuz. Biriniz de demiyor ki KPP Rosch cihazı ne yapıyor ne kadar nerji üretiyor? Bunu nasıl başarıyor gibi insanca yaklaşarak konuyu aydınlatmama yardımcı olmuyorsunuz?
KPP Rosch un overunity makinesi yok. :)
Olsaydı anlat derdim.
Videolarda hile kolaylıkla yapılır. Bir sürü film hilesi var eski usul.
Ayrıca gizli enerji kaynaklarıda var.
Yapay zeka dahada kolaylaştırdı zaten.

KPP Rosch un overunity makinesi yok.
KPP Rosch'un daha küçük bir modelini InfinitySav da yaptı. Bunları neye göre söylüyorsun? Sistemlerini idrak edip inceledin mi? Anladın mı? Enerjinin form değiştirirken her zaman 1'e bir 1 dönüşmediğini verimlilik çarpanını 1'in üzerinde verebildiğini bilmiyor olmayı anlarım ama yapılan çalışmaları körü körüne bile bile inkar etmek başka bir boyut!

Bu sistem 39W input alıyor ve yaklaşık 140W çıkış veriyor. İşte size 100W'lık bir overunity makinesi

Bunları tartışmak size anlamsız geliyorsa hepimizin hesaplayacağı fiziksel ve matematiksel ilkelerle de açıklanabilen pek çok overunity makinesi var ama beyninizde bu konu 5-10 çivilerle sabitlenmiş olduğundan düşünmenize engel oluyor. Sadece fikirlerinizi ezbere kusuyorsunuz. Sizinle tartışmayı başaramıyoruz. Ben her şeyi denedim ama asla düşünerek cevap vermiyorsunuz.

KPP Rosch'un daha küçük bir modelini InfinitySav da yaptı. Bunları neye göre söylüyorsun. Sistemlerini idrak edip inceledin mi? Anladın mı? Enerjinin form değiştirirken her zaman 1'e bir 1 dönüşmediğini verimlilik çarpanını !'in üzerinde verebildiğini bilmiyor olmayı anlarım ama yapılan çalışmaları körü körüne bile bile inkar etmek başka bir boyut!

Bu sistem 39W input alıyor ve yaklaşık 140W çıkış veriyor. İşte size 100W'lık bir overunity makinesi

Bunları tartışmak size anlamsız geliyorsa hepimizin hesaplayacağı fiziksel ve matematiksel ilkelerle de açıklanabilen pek çok overunity makinesi var ama beyninizde bu konu 5-10 çivilerle sabitlenmiş olduğundan düşünmenize engel oluyor. Sadece fikirlerinizi ezbere kusuyorsunuz. Sizinle tartışmayı başaramıyoruz. Ben her şeyi denedim ama asla düşünerek cevap vermiyorsunuz.
Hava kabarcığı ile dönmesi imkansız hesabı çok kolay.
En fazla dengede olur. :)
Zaten bir sürü hava kaçağı var. Kepçeden dışarı kaçan.

Bu makineyi yapan kisi bedeli ne olursa olsun patent alip ardindan uretip satar.

100 kisiye sor yuzu de aynisini soyler.

Bunu yapamazlar cunku boyle icat yok. olamaz da. Anlayamadigin konu ENERJININ KORUNUMU.

Dedigim gibi seni ancak yapay zeka keser yoksa bir sure sonra kalbini kirariz. En azindan ben kirarim.

Bu makineyi yapan kisi bedeli ne olursa olsun patent alip ardindan uretip satar.

100 kisiye sor yuzu de aynisini soyler.

Bunu yapamazlar cunku boyle icat yok. olamaz da. Anlayamadigin konu ENERJININ KORUNUMU.

Dedigim gibi seni ancak yapay zeka keser yoksa bir sure sonra kalbini kirariz. En azindan ben kirarim.
Seri üretme geçenleri mahkemeye veriyorlar diyorum anlamıyor musun? Bilir kişi cihazı bile incelemeden çalışamaz hükmü veriyor ve mucidi mutlaka suç alıyor. Bunlar oluyor diyorum gerçekte makine çalışıyor mu diye kimse bakmıyor. İstenen testleri yapabilecek mucidin bütçesi olmuyor. Bu hepimizin problemi ve üniversiteler böyle ciddi işlere bütçe ayırıp tüm testleri yaparak herkesi aydınlatmalı ama bu yapılmıyor. Ben en azından Orffyres'un tekerleğinin çalıştığını fiziksel ve matematiksel doğrulukta biliyorum. Biliyorum diyorum ya anlamak için sorun daha önce anlattım ama bu konuda kimse yazılanları okuma zahmetine girmiyor böyle zaten açıkladığım konuları bu kadar sığ yorumlayıp zaten verdiğim cevapları okumadığınızı açık ediyorsunuz. Tartışmıyorsunuz ezberlerinizi kusuyorsunuz, size bilim diye dikte edileni bağırıyorsun ama doğru değil!

Forum istatistikleri

Konular
8,713
Üyeler
3,480
Son üye
Cavit

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back