Muzda radyasyon var diyorlar.bana en yakın istasyon maltepede 100nSv/h diyor evdeki ölçüm de 80 nSv/h belki açık alanda çok az daha yükseliyordur. brükselde bir noktada 800nSv/h gösteriyor ama herhalde kritik bir nokta olmalı çünkü 10km etrafında birçok sensör daha var ve onlar normal gösteriyor. kritik noktanın etrafına bilinçli olarak bu sensörler koyulmuş gibi. ilginç olan bu nokta uzun süredir sakinken son 1 günde 100nSv/h'den 800nSv/h kadar yükselmiş.
35482 eklentisine bak
ölçtüm ve bir fark göremedim. youtubeda bunun deneyini yapan videolar var. muzun içindeki potasyum40 izotopu radyoaktif. dünyada potasyumların tümünde bu varmış. yani zaten vucudumuzdaki potasyumda belli oranda radyoaktif. gama sintilatörü ile uzun süre bekleyince potasyum40 tespit edilebiliyor.Muzda radyasyon var diyorlar.
Muz alıp ölçtün mü hiç?
Film ini bile yapmislar bunun
Fosfor degil midir abi onlarSaatlerde ve silahların gezinde ve arpacığında gece parıldayan noktalar var. Onlarda radyoaktif maddeler içeriyor mu?
Çocukken bende çok maruz kalmış olmalıyım. Gece parıldayan oyuncaklarım vardı.
değil radyumlu boya. bu boyayı tabaklarda falan desen olsun diye kullanıyorlarmış.Fosfor degil midir abi onlar
Silahlarda pirinç kadar tritium tüpler oluyor. Bildiğim kadarıyla radyoaktif ama yok denecek kadar az zararlı hatta zararsız.Saatlerde ve silahların gezinde ve arpacığında gece parıldayan noktalar var. Onlarda radyoaktif maddeler içeriyor mu?
Çocukken bende çok maruz kalmış olmalıyım. Gece parıldayan oyuncaklarım vardı.