@taydın hocam ,bu scopta waveform generator ve Logic analyzer opsiyonel.
Bu 200 Mhz e çıkarıldığında bu 2 özellikte açılıyormu?
Aşağıdaki videoda ,adamlar da benim gibi scopun içinde hardware var ,ve enable ediliyor sanıp,gerçekleri görünce, "function gen.için 200 dolara bir de hardware mi alacağız nah alırım" falan demişler.
Eeeblogdada 200Mhz e hack , bazı firmwarelerde çalışmış bazısı çalışmamış sayfalarca konuşulmuş aramak lazım
* Adam benzer bir modelde Funk.Gen bağlantısıni izah ediyor (Yani konuştuğumuz cihaz değil biliyorum)
Haklısınız hocam bizde bu modelin olmasını isteriz ama çok pahalı. Bizi aşıyor. Owon sds 1102 yi 2000 tl ye alabiliyoruz. Ekipteki arkadaşlar fakir bilimle uğraşmasınmı diyorlar ) Biz bu cennet vatanın üç evladıyız. Kendi imkanlarımızla mat 1 - 2 , ileri seviye mat. , Fizik 1-2 , Üniversite Fiziği öğrendik. Lisans düzeyi Fizik mühendisliği bilgisine sahibiz. Gümüşhane üniversitesinin 4 yıllık müfredatını hatim ettik. Bi kuramımız var. Ve başarırsak ilk işimiz doktora yapana kadar o okulda Fizik tahsili yapmak. Yardımlarınızı unutmayacağız değerli hocam. Sağolun varolun.Bence de elinde iş görecek güvenilir bir osiloskop olmalı. Ama bana sorarsan ben hala biraz daha bütçeyi zorlayıp Siglent SDS1104X-E alman taraftarıyım. Hackleyip 200 MHz e çıkarılabiliyor ve 4 kanallı.
Meraba. Yanılıyorsunuz. Notasyonda ve komitasyonlarda hata yok , sonuç beklenen ise , hassas cihazlar tecrübe edilen kuramı yada herhangi bir niceliği dahada kestirilebilir doğrulukta ölçerler. Matematik yanılmaz. Kağıt üzerindeki sonuç ne ise , tecrübedeki sonuçta o çıkacaktır ( ölçmede hatanın kritik seviyenin altında olduğunu varsayarak ). Sanırsam yazılanlara dikkat etmediniz. Biz osikoskobu signal discriminatör olarak kullanacağız ve daha pahalısına ihtiyacımız yok. Şimdilik ve uzunca bir zaman laboratuvarımızda nano saniyeler mertebesinde sinyal ayırabilen bir scope kafi ( sds 1102 ). Dolayısı ile "okyanusu geçip derede boğulmak " lafı bize ithafen doğru değil ! Eksiğimiz yok çok şükür. Herşeyimiz kafi derecede var. Yaş ortalaması 26 olan bir bilim ekibiyiz ve parasal sorunlarımız için kimseye yük olmadık olmayız ALLAH 'a çok şükür.Kusura bakılacak birşey yok .Kuram da olsa elinizden kaçırmayın ,siz ispatlayamasanız bile ileride bir başkası ispatlayabilir.Böyle bir durum için osilaskop fiyatlarını düşünmek "Okyanusu geçip derede boğulmak" deyimini aklıma getirdi .
Parasal kaynak sorununuzu bir şekilde çözmelisiniz.Zira hassas cihazlar yanlış yolda olduğunuzu gösterdiği gibi bazen de doğru yolda olduğunuzu da gösterirler.
Başarılar dilerim.
Bakınız bir müşteri hazır bile
Cok bir sey yapacaklarini sanmiyorum ama bir sure sonra almayi dusunuyorum.Valla ben de elimdeki kolleksiyona eklemek için bir tane alabilirim Herkese önerip duruyorum bari elimde de olsun ki "bekara karı boşamak kolay" demesinler @Baran EKREM iki cihaza iyi indirim varsa hemen atlayalım üstüne!
Cok bir sey yapacaklarini sanmiyorum ama bir sure sonra almayi dusunuyorum.
Ciddi dusunen varsa toplu alabılırız Belki 3-5 indirim yaparlar
Evet haklısın. Zaten fiyat neredeyse yurtdışı fiyatı, oradan fazla inmezler.
Aslında toplu alımlarda bayağı bir indirim yapabiliyorlar forumda da böyle bir birliktelik olsa power supply almak isteyen aradaşlar vardır,foks..gen ,skop yada mikroskop falan 100 dolar fiyat verilen ürün bu toplu alımda 80 USD ye bile iniyor.
Ayrıca çok az kullanılmış bazı ürünlerde oluyor bunları da firmasında test edip makul rakamlardan satın alınabiliyor (Bu uygulama siglent.eu web sitesinde bile var)
100MHz e kadar 10bit çalışabiliyor, benim için en cazip noktalardan biri bu